Real šokoval domácu Barcelonu, po famóznej odvete postúpil do finále

Futbalisti Realu Madrid Luka Modrič (vľavo) a Karim Benzema.
Futbalisti Realu Madrid Luka Modrič (vľavo) a Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. apr 2023 o 22:54

Karim Benzema sa zaskvel hetrikom.

Copa del Rey - odveta semifinále

FC Barcelona - Real Madrid 0:4 (0:1)

Góly: 45.+1 Vinicius, 50., 58. a 81. Benzema (druhý z 11 m)

ŽK: Roberto, Gavi, Garcia, Torres, Araujo, Balde, Fati - Vinicius, Carvajal, Alaba, Militao

Rozhodoval: J. Munuera Montero (Šp.)

FC Barcelona: ter Stegen - Balde, Alonso (66. Garcia), Araujo, Koundé - Roberto, Busquets, Kessie (60. Fati) - Gavi, Lewandowski, Raphinha (66. Torres)

Real Madrid: Courtois - Camavinga, Alaba, Militao, Carvajal - Kroos, Modrič - Vinicius, Valverde, Rodrygo (74. Asensio) - Benzema (89. Nacho)

/prvý zápas: 1:0, Real postúpil do finále/

BARCELONA. Futbalisti Realu Madrid sa stali druhým finalistom Copa del Rey 2022/2023 a v súboji o cennú trofej si 6. mája zmerajú sily s Osasunou.

Miestenku vo finále si "biely balet" vybojoval po tom, ako v semifinálovom dvojzápase otočil skóre so svojim odvekým rivalom FC Barcelona.

Na domácej pôde síce prehral najtesnejším rozdielom 0:1, ale v odvete triumfoval po hviezdnom predstavení Karima Benzemu 4:0.

Francúzsky útočník v druhom polčase strelil za 31 minút čistý hetrik a podiel mal aj na vedúcom góle Viníciusa Juniora v závere úvodného dejstva.

Pre Real Madrid to bude jubilejná 40. účasť vo finále domáceho pohára, pričom môže získať dvadsiaty titul. Osasuna bola doposiaľ vo finále iba v ročníku 2004/2005, ale v rozhodujúcom súboji nestačila na Real Betis.

VIDEO: Zostrih zápasu FC Barcelona - Real Madrid

Priebeh zápasu FC Barcelona - Real Madrid

Úvodná polhodina príliš veľa vzruchu nepriniesla. Domáci kontrolovali hru držaním lopty, avšak ani jeden z tímov si nedokázal vypracovať šancu.

V závere polčasu najskôr zneškodnil Courtois pokus Lewandowského a hostia rozbehli rýchlu kontru. Situáciu troch proti trom zakončil strelou Vinicius, dorážka Benzemu prišla už po tom, čo lopta prešla za bránkovú čiaru.

Na začiatku druhého dejstva nechali domáci príliš veľa priestoru kreatívnemu Modričovi, ktorý prešiel s loptou od postrannej čiary až na os ihriska. Chorvátsky stredopoliar prihral Benzemovi a ten poslal Real do dvojgólového vedenia.

Po necelej polhodine hry bola situácia pre domácich ešte náročnejšia. V šestnástke si nešikovne počínal brániaci Kessie a po faule na Viniciusa premenil nariadený pokutový kop 35-ročný kanoniera z Lyonu.

Francúzsky útočník v 81. minúte skompletizoval hetrik a definitívne spečatil postup Realu do finále. V 254. súťažnom zápase prestížneho a ostro sledovaného El Clásica zaznamenal "biely balet" svoj 102. triumf.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Real šokoval domácu Barcelonu, po famóznej odvete postúpil do finále