Barcelona nemá hráčov na tiki-taka, reagoval Koeman na kritiku

Ronald Koeman.
Ronald Koeman. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|21. sep 2021 o 12:05

Lepší jeden bod ako žiadny, hodnotil tréner Barcelony po remíze s Granadou.

BARCELONA. Ani 77-percentné držanie lopty a sedemnásť streleckých pokusov nestačili futbalistom FC Barcelona na triumf v pondelkovom zápase 5. kola španielskej La Ligy.

Nechýbalo veľa a päť dní po demoralizujúcej prehre s Bayernom Mníchov na úvod Ligy majstrov (0:3) by zažil slávny barcelonský štadión Camp Nou ďalšiu potupu. Tentoraz od priemernej Granady.

Katalánsky favorit na domácej pôde iba remizoval 1:1, aspoň bod pre neho zachránil v záverečnej minúte riadneho hracieho času Ronald Araújo.

A to Granada v predchádzajúcich štyroch kolách nového ročníka La Ligy ani raz nevyhrala uhrala len dve remízy.

Hostia sa na Camp Nou ujali vedenia už v 2. minúte zásluhou Domingosa Duarteho. Domáci sa dlho snažili o vyrovnanie, priniesla im ho až zmena taktiky.

Koeman skúšal inú taktiku

Tréner Ronald Koeman poslal štvrťhodinu pred koncom na hrot čistokrvného stredného obrancu Gerarda Piqueho namiesto Yusufa Demira. Barcelona ovládla dianie na trávniku, do šestnástky súpera vyslali jej hráči až 54 centrov.

Ujal sa jediný z nich s gólovou bodkou hlavičkujúceho obrancu Arauja. Prihrával mu iba 17-ročný talent Gavi.

"Je to hanba. Súper strelil veľmi rýchlo gól a potom začal brániť tesný náskok. A to bolo pre nás náročné," komentoval 22-ročný Araújo.

"Trochu sme zmenili náš obvyklý herný štýl. Namiesto posúvania lopty v strede ihriska sme sa snažili hrať cez krídelné priestory. Pokúšali sme sa presadiť po centrovaných loptách, mali sme veľkú prevahu," vysvetľoval kouč Barcelony.

"Škoda, že vyrovnávajúci gól neprišiel skôr. Som presvedčený, že by sme ešte stihli pridať druhý a zápas doviedli do víťazného konca," vravel Koeman, ktorého fanúšikovia za zmenu herného štýlu podrobili kritike.

"Keby sa lepšie pozreli na našu súpisku, tak by zistili, že s týmto hráčskym materiálom nemôžeme hrať tiki-taka. Navyše, stred ihriska bol prehustený, nemali sme priestor na kombináciu. Musel som reagovať," hájil svoje rozhodnutie Koeman.

Granade sa bod málil

"Začali sme zle, Granada potom hlboko bránila, ale zlepšili sme sa. Vďaka centrom zo strán do šestnástky sme boli vpredu nebezpeční. Jeden bod je lepší ako žiadny. Ďakujem fanúšikom za podporu," dodal Koeman.

V porovnaní so súbojom s Bayernom dal tréner Koeman šancu od začiatku zápasu až štyrom novým hráčom - Sergiovi Destovi, Yusufovi Demirovi, Philippemu Coutinhovi a Alejandrovi Baldemu. Pre zranenie stále nemôžu hrať Jordi Alba a Pedri González.

"Vedeli sme, že Barcelona neprechádza najlepším obdobím. Preto bolo dôležité, že sme získali výhodu strelením skorého gólu. Bod na Camp Nou je vždy dobrý výsledok, ale mohli sme mať tri. Boli sme k nim blízko. Na druhej strane domáci v závere vystupňovali tlak a deľba bodov je spravodlivá," vyhlásil 26-ročný Duarte.

Barcelona figuruje s ôsmimi bodmi na 7. mieste tabuľky s odstupom piatich bodov na lídra Real Madrid. Katalánci však odohrali o zápas menej.

Granada ešte v novom ročníku najvyššej španielskej súťaže nevyhrala, po cennej remíze v Barcelone jej s tromi bodmi patrí 17. priečka tesne nad pásmom zostupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona nemá hráčov na tiki-taka, reagoval Koeman na kritiku