Na EURO sa presadil aj proti Slovensku. Španielskeho obrancu zlanáril Al-Nassr

Aymeric Laporte strieľa druhý gól Španielska v zápase proti Slovensku na EURO 2020.
Aymeric Laporte strieľa druhý gól Španielska v zápase proti Slovensku na EURO 2020. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. aug 2023 o 15:55

Obranca prišiel o miesto v základnej zostave Manchestru City.

BRATISLAVA. Anglický futbalový šampión Manchester City akceptoval bližšie nekonkretizovanú ponuku od saudskoarabského klubu Al-Nassr na prestup španielskeho obrancu Aymerica Laporta.

Ako referuje spravodajský web BBC, skúsený 29-ročný zadák by sa v novom pôsobisku mal stretnúť s Cristianom Ronaldom, Sadiom Maném, Marcelom Brozovičom či Alexom Tellesom.

Laporte prišiel do Manchestru City v januári 2018 zo španielskeho Athletica Bilbao. V sezóne 2021/2022 odohral v drese "The Citizens" dovedna 44 zápasov, no v uplynulom ročníku, keď tím z Etihad Stadium získal "treble", tréner Pep Guardiola viac preferoval Manuela Akanjiho a Nathana Akého.

Laporte zasiahol len do 24 zápasov a jeho situáciu v tíme ešte viac skomplikoval nedávny príchod chorvátskeho stopéra Joška Gvardiola z nemeckého RB Lipsko.

Laporte odohral za klub z Manchestru celkovo 180 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov. Na konte má 22 zápasov za reprezentáciu Španielska, s ktorou triumfoval na júnovom finálovom turnaji Ligy národov UEFA v Holandsku.

Klub Al-Nassr podpísal v decembri 2022 päťnásobného víťaza Zlatej lopty Cristiana Ronalda a stal sa jedným zo štyroch klubov Saudi Pro League, ktoré v júni prevzal Saudskoarabský verejný investičný fond.

Ďalšími sú Al-Ittihad, Al-Hilal a Al-Ahli. Spomenutý investičný fond vlastní aj anglický klub Newcastle United, v ktorom pôsobí slovenský brankár Martin Dúbravka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Na EURO sa presadil aj proti Slovensku. Španielskeho obrancu zlanáril Al-Nassr