V dvoch zápasoch padol len jeden gól. Manchester City postúpil cez Atlético

Zápas Atlético Madrid - Manchester City.
Zápas Atlético Madrid - Manchester City. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. apr 2022 o 23:04 (aktualizované 13. apr 2022 o 23:23)

Druhý zápas sa skončil bezgólovou remízou.

Liga majstrov - štvrťfinále, 2. zápas

Atlético Madrid - Manchester City 0:0

Rozhodca: Siebert (Nem.)

ŽK: Felipe, Llorente, Savič - Rodri, Ake, Mahrez, Foden, Cancelo

ČK: 90.+1. Felipe (Atletico) po 2. ŽK

Atlético: Oblak - M. Llorente, Reinildo Mandava, Felipe, Savič, Renan Lodi (69. Correa) - Koke (69. De Paul), Kondogbia, Lemar (82. Luis Suarez) - Joao Felix (82. Cunha), Griezmann (69. Carrasco)

City: Ederson - Walker (73. Ake), Stones, Laporte, Joao Cancelo - De Bruyne (65. Sterling), Rodrigo, Gundogan - Mahrez, Foden, Bernardo Silva (79. Fernandinho)

MADRID. Futbalisti Manchestru City si vybojovali účasť v semifinále Ligy majstrov 2021/2022. City uhrali v stredu na trávniku Atletica Madrid remízu 0:0 a po výhre 1:0 v prvom stretnutí si zabezpečili miestenku medzi elitným kvartetom.

Na Manchester City čaká v semifinále súťaže Real Madrid.

Priebeh zápasu Atlético Madrid - Manchester City

I. polčas:

Kouč "The Citizens" urobil dve zmeny v zostave oproti nedeľnej remíze v Premier League s Liverpoolom. Riyad Mahrez a Ilkay Gündogan nahradili Raheema Sterlinga a potrestaného Gabriela Jesusa.

V strede poľa madridského klubu sa po zranení opäť predstavil Thomas Lemar, v útoku dostali pred Luisom Suarezom od začiatku prednosť Joao Felix a Antoine Griezmann. Atletico potrebovalo doháňať manko súpera, no väčšiu šancu skórovať mali v prvom polčase hostia.

Aktívny bol predovšetkým Gündogan, ktorý v 8. min vystrelil z diaľky, no bránu minul. Po polhodine hry už v preplnenej šestnástke zamieril presne, no brankár Oblak ho vychytal.

II. polčas:

"Los colchoneros" prepli na vyšší prevodový stupeň po zmene strán. Už v 47. min mohol Antoine Griezmann vyrovnať celkové skóre, no jeho pokus zablokovala obrana hostí. Po hodine hry to Francúz skúsil z hranice šestnástky volejom, no minul. V 70. min nechýbalo veľa striedajúcemu Rodrigovi de Paulovi, no lopta letela tesne nad brvno.

V nervóznom závere uvidel druhú žltú kartu domáci Felipe, no Atletico napriek tomu mohlo v nadstavenom čase skórovať. Priamy kop mal k dispozícii Carrasco, no zaskvel sa brankár Ederson a City sa tak mohli tešiť z postupu.

Semifinálové dvojice:

  • Manchester City - Real Madrid
  • FC Liverpool - FC Villarreal



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V dvoch zápasoch padol len jeden gól. Manchester City postúpil cez Atlético