Trenčania zmazali manko, potom však prepadli. V mládežníckej Lige majstrov končia

Momentka zo zápasu AS Trenčín - Panathinaikos Atény v mládežníckej Lige majstrov.
Momentka zo zápasu AS Trenčín - Panathinaikos Atény v mládežníckej Lige majstrov. (Autor: Twitter Panathinaikos F.C.)
TASR, SITA|2. nov 2022 o 21:18 (aktualizované 3. nov 2022 o 11:03)

Trenčania napriek skvelému prvému polčasu prehrali aj v odvete.

Mládežnícka Liga majstrov - 2. kolo, odveta

AS Trenčín - Panathinaikos FC 3:4 (3:1)

Góly: 21. a 29. Praženka, 6. Mičuda - 11., 49. a 68. Mazhar, 80. Kyriopoulos

/prvý zápas 0:2, Panathinaikos postúpil do play off o osemfinále/

TRENČÍN. Futbalisti AS Trenčín nepostúpili do play off o vyraďovaciu fázu mládežníckej Ligy majstrov. Mužstvo do 19 rokov v stredu podľahlo doma gréckemu Panathinaikosu 3:4, predtým prehralo na pôde súpera 0:2.

O dva góly slovenského tímu sa postaral Ľubor Praženka v 21. a 29. minúte, skóre stretnutia otvoril v 6. minúte Šimon Mičuda.

Trenčania vyhrávali po prvom polčase 3:1 a zdramatizovali súboj. Hostia však vsietili krátko po prestávke kontaktný gól a desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa dostali do vedenia, ktoré už nepustili.

"Samozrejme, sme sklamaní, že sa nám nepodarilo postúpiť, ale musíme to akceptovať. Ja som na hráčov hrdý, najmä v prvom polčase ukázali veľkú kvalitu a boli lepší.

Škoda, že to nedokázali zopakovať v druhom polčase, v ktorom sa súper zlepšil, tiež ukázal svoju kvalitu a otočil zápas. Prvý polčas však bol z našej strany naozaj dobrý a toto je cesta," povedal tréner Martin Fabuš pre oficiálny web.

"Pre niektorých hráčov to bol najväčší a najťažší zápas v kariére. Diváci vytvorili skvelú kulisu, pre nich aj pre hráčov to bol zážitok. Prvý polčas bol z našej strany naozaj výborný a keby sme ho zopakovali, tak sa teraz tešíme.

Praženka je veľmi talentovaný hráč, v prvom polčase hral vynikajúco a prakticky sa postaral o všetky góly. Škoda, že nezopakoval svoj výkon v druhom polčase.

Taký výkon je ťažké podávať celých 90 minút. Keby sme to udržali 70 alebo 80 minút, v závere by to bolo zaujímavé," dodal tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Trenčania zmazali manko, potom však prepadli. V mládežníckej Lige majstrov končia