Taký dobrý štart Slovan ešte nemal, rekordný balík je na dosah. Čo ho straší?

Vladimír Weiss ml. objíma a bozkáva na líce svojho otca po zápase Ferencváros Budapešť - ŠK Slovan Bratislava v Lige majstrov.
Vladimír Weiss ml. objíma a bozkáva na líce svojho otca po zápase Ferencváros Budapešť - ŠK Slovan Bratislava v Lige majstrov. (Autor: TASR)
Pavol Spál|13. aug 2024 o 07:00

Budeme tam bojovať o život, sľubuje Weiss.

BRATISLAVA. Košiciam (1997) a Petržalke (2005) to vyšlo ihneď na prvý pokus, Žilinčanom na piaty (2010).

Iba táto trojica si v dejinách samostatnosti vybojovala účasť v Lige majstrov – v najprestížnejšej európskej súťaži, čím si futbalové kluby v tom čase výrazne privyrobili i finančne.

Dvojnásobní šampióni Slovenska Košice a Petržalka tak majú päťdesiatpercentnú úspešnosť, sedemnásobnému majstrovi Žiline vyšiel jeden zo siedmich pokusov.

Slovan je rekordérom v počte titulov, najúspešnejší, najbohatší a najslávnejší slovenský klub, do skupinovej fázy Ligy majstrov sa však nikdy neprebojoval - pritom mal najviac šancí.

Je síce štrnásťnásobný majster, ale prvé tri roky po rozpade federácie najprestížnejšiu súťaž hrať ešte nemohol. 

A teraz má bratislavský klub už jedenásty pokus.

„Liga majstrov je náš sen,“ vraveli otec a syn, tréner a kapitán rovnakého mena: Vladimír Weiss. Viackrát. Obaja už najprestížnejšiu súťaž sveta zažili. Otec ako tréner Petržalky a syn ako hráč Olympiakosu Pireus.

Výnimočný začiatok

Slovanisti tentoraz cítia výnimočnú šancu, čo pramení z dobrej fazóny. Aj kvalifikáciu Ligy majstrov majú dobre rozbehnutú. 

V odvete 3. predkola Ligy majstrov nastúpia v utorok na pôde Apoelu Nikózia. Prvý zápas vyhral slovenský majster 2:0. 

Taký dobrý začiatok slovenský majster ešte pod vedením trénera Weissa nemal.

Slovan túto sezónu odštartoval výborne, zo siedmich súťažných zápasov vyhral šesť, stále neprehral. Celkové skóre má 19:5. V posledných troch zápasoch neinkasoval so skóre 8:0. 

Slovanu sa darí v každej formácii. Róbert Mak a David Strelec dali po štyri góly. Dobre sa uchytil aj nový brankár Dominik Takáč, ktorý prišiel z Trnavy.

Je tu však veľká výstraha zo vzdialenej aj nedávnej minulosti. Prečo?

Takú potupu Weiss nezažil

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Taký dobrý štart Slovan ešte nemal, rekordný balík je na dosah. Čo ho straší?