Peniaze za Katar si nenechá. Nemecká futbalová hviezda podporí choré deti

Antonio Rüdiger.
Antonio Rüdiger. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. nov 2022 o 15:29

Zo západoafrickej krajiny pochádza matka obrancu španielskeho Realu Madrid.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový obranca Antonio Rüdiger venuje všetky peniaze, ktoré získa štartom na majstrovstvách sveta v Katare, na financovanie operácií pre deti v africkom štáte Sierra Leone.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, bek Realu Madrid podporí dovedna jedenásť detí v spomenutej krajine, odkiaľ pochádza jeho matka.

Rüdiger v spolupráci s nemeckou humanitárnou organizáciou BigShoe už vlani v januári financoval deťom sériu mimoriadne zložitých, nákladných a hlavne život meniacich liečebných postupov.

Spomenutých jedenásť detí zo Sierry Leone trpí vrodenými problémami s dolnými končatinami a nemecký futbalista chce, aby mohli podstúpiť chirurgické zákroky a mali šancu na lepší a spravodlivejší život.

Takéto zdravotné problémy výrazne ovplyvňuje životy detí, a to nielen pre zjavné fyzické problémy, ale aj preto, že tieto postihnutia sú v Sierra Leone sociálne veľmi stigmatizované.

Nielenže sú pacienti nútení spoliehať sa na barly po zvyšok svojho života, ale sú aj sociálne izolovaní, trpia šikanovaním v škole a majú malú šancu zamestnať sa a viesť normálny život.

"Bolí to vidieť okolnosti, v ktorých deti v Sierra Leone vyrastajú,“ vysvetlil Rüdiger, ktorý bude šťastný, keď dostane správu, že operácie dopadli dobre.

"Počas chirurgického zákroku sa nesprávne postavenie upraví skôr, ako sú pacienti po niekoľkých mesiacoch následnej liečby konečne schopní chodiť a zúčastňovať sa na spoločenskom živote.

Pomáhať je pre mňa vecou cti. V budúcnosti by som chcel v Sierre Leone spolu s rodinou zrealizovať ešte veľa projektov,“ dodal.

MS vo futbale 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Peniaze za Katar si nenechá. Nemecká futbalová hviezda podporí choré deti