Neapol čaká turbulentné prestupové leto, Lobotka sa môže tešiť na emotívneho trénera

Slovenský futbalista v drese Neapolu Stanislav Lobotka.
Slovenský futbalista v drese Neapolu Stanislav Lobotka. (Autor: TASR)
SITA|4. jún 2024 o 14:07

Prestupová politika Neapola sa bude v značnej miere odvíjať od toho, či nigérijsky útočník Victor Osminhen zotrvá v tíme.

BRATISLAVA. Talianske média už niekoľko týždňov spájajú futbalového trénera Antonia Conteho a klub SSC Neapol.

Aj podľa renomovaného novinára Gianlucu Di Marzia z talianskej verzie televízie Sky Sport je príchod 54-ročného skúseného kouča pod Vezuv veľmi pravdepodobný.

Di Marzio dokonca priniesol správy o konkrétnych hráčoch, ktorými bude Conte chcieť káder "partenopei" vystužiť.

Prvým je belgický útočník Romelu Lukaku, ktorý v uplynulej sezóne Serie A hosťoval v AS Rím, no počas leta by sa mal vrátiť do materského klubu FC Chelsea z Londýna.

Angličania však deklarovali, že o jeho služby nemajú záujem. Príchod Belgičana do Neapola by bol logický, keďže v ročníku 2020/2021 pomohol milánskemu Interu práve pod taktovkou Conteho k zisku titulu.

Lukaku má v zmluve výkupnú klauzulu stanovenú na 30 miliónov eur, no vzhľadom na nezáujem Chelsea by mohla byť prípadná prestupová čiastka výrazne nižšia.

Kouč Conte je takisto veľkým obdivovateľom talianskeho reprezentačného obrancu Alessandra Buongiorna z FC Turín.

Di Marzio sa vo svojom tvrdení opiera o fakt, že Neapol potrebuje svoje rady vystužiť minimálne jedným stopérom, keďže v uplynulej sezóne sa klubu nepodarilo zaplátať dieru po odchode Kim Min-Jaeho do Bayernu Mníchov.

Problémom pri akvizícii 24-ročného Buongiorna by však mohla byť jeho cena, Di Marzio ju odhaduje na nie menej ako 40 miliónov eur.

Prestupová politika Neapola sa bude v značnej miere odvíjať od toho, či nigérijsky útočník Victor Osminhen zotrvá v tíme, alebo ho získa niektorý zo záujemcov.

Di Mazio upozorňuje, že veľkú snahu o najlepšieho klubového strelca posledných troch sezón prejavuje londýnsky Arsenal.

Na odchode z klubu je údajne aj dánsky kreatívny stredopoliar Jesper Lindström, ktorý sa pod Vezuvom nepresadil. O severana sa údajne zaujíma francúzsky Olympique Lyon.

Ďalšou možnou posilou Neapola je niekdajší taliansky mládežnícky reprezentant Nicoló Cambiaghi.

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar vyrastal v Atalante Bergamo, no v ostatných dvoch sezónach sa neustále zlepšoval v toskánskom klube FC Empoli.

Neapolčania obsadili v konečnej tabuľke Serie A 2023/2024 neuspokojivú desiatu priečku a pod taktovkou trénerov Rudiho Garciu, Waltera Mazzarriho a Francesca Calzonu nenadviazali na ligový triumf spred roka.

Hráči SSC dokonca nebudú v nasledujúcej sezóne účinkovať v žiadnej z európskych pohárových súťaží.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol čaká turbulentné prestupové leto, Lobotka sa môže tešiť na emotívneho trénera