Manchester United stratil sľubný náskok a predstihol ho Newcastle

Hráči Newcastlu sa tešia z gólu.
Hráči Newcastlu sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. apr 2023 o 23:00 (aktualizované 28. apr 2023 o 10:00)

Southampton prehral a ostáva naďalej na spodku tabuľky.

LONDÝN. Futbalisti Newcastlu United zvíťazili vo štvrtkovom 33. kole Premier League na ihrisku Evertonu po skvelom druhom polčase 4:1.

Zásluhou triumfu sa udržali na treťom mieste tabuľky o dva body pred Manchestrom United, ktorý má o jeden odohraný zápas menej. Je tak o krok bližšie k zisku miestenky do budúcoročnej Ligy majstrov.

Dva góly Newcastlu strelil Callum Wilson, ďalšie pridali Joelinton a Jacob Murphy. Brankár Martin Dúbravka sedel celý zápas na lavičke náhradníkov.

Everton je po prehre na 19. mieste a na 17. Nottingham, ktorý je nad pásmom zostupu, stráca dva body. Posledný je naďalej Southampton, ktorý doma podľahol Bournemouthu 0:1.

Výborná akcia Isaka

Newcastlu sa strelecky darí, v predošlých dvoch dueloch strelil desať gólov. Tottenhamu uštedril minulú nedeľu debakel 6:1.

Tréner Eddie Howe v zápase s Evertonom postavil do útoku Calluma Wilsona namiesto Alexandra Isaka.

Wilson dvakrát skóroval, no svoje kvality potvrdil aj Isak, ktorý ako striedajúci hráč predviedol skvelý dribling, vďaka ktorému mohol jeho spoluhráč Jacob Murphy úspešne zakončiť.

VIDEO: Alexander Isak a jeho parádne sólo s gólovou asistenciou

"Alexander ukázal neuveriteľnú dávku zručnosti. Jeho kľučky a otočky boli pastvou pre futbalových fanúšikov. Opäť potvrdil, že dokáže skvele narábať s loptou.

Po príchode do Newcastlu ho pribrzdili v rozlete zranenia, no teraz ukazuje, že je to mimoriadne kvalitný hrotový hráč. Dokáže strieľať góly i pripravovať šance pre spoluhráčov," chválil Howe.

United nedotiahol zápas do víťazného konca

"Červení diabli" remizovali na ihrisku Tottenhamu 2:2. Manchester United viedol po prvom polčase 2:0, keď ho poslal do vedenia Jadon Sancho a Marcus Rashford.

Po prestávke domáci znížili zásluhou pohotového zakončenia obrancu Pedra Porra a skóre uzavrel v 79. minúte Son Heung-Min.

Tottenham prehrával po prvom polčase s Manchestrom United 0:2, no napokon zachránil aspoň bod. Premiéru v úlohe hlavného kouča Spurs absolvoval Ryan Mason, ktorý nahradil na lavičke odvolaného Cristiana Stelliniho.

Son: Fanúšikovia nám ostali verní

Son po remíze poďakoval fanúšikom. "Aj po neakceptovateľnom výprasku v Newcastli nám zostali verní a počas celého duelu s United nás podporovali.

Do kabín sme odchádzali s dvojgólovým mankom, no povedali sme si, že nesmieme pripustiť, aby sa zopakoval scenár z minulého týždňa.

Do druhého polčasu sme nastúpili s pozitívnou energiou a aj vďaka našim skvelým priaznivcom sa nám podarilo vybojovať bod."

Tottenham stráca na štvrtý Manchester United šesť bodov, no odohral o dva zápasy viac.

VIDEO: Vyrovnávajúci gól zápasu Tottenham - Manchester United

Ten Hag: Došiel nám dych

"Páčilo sa mi, ako sme zareagovali na nepriaznivý vývoj zápasu. Mužstvo v druhom polčase ukázalo charakter.

Pôsobili sme na ihrisku ako tím, všetci chalani ťahali za jeden povraz. Nechýbalo veľa a mohli sme strhnúť víťazstvo na našu stranu," zdôraznil Mason.

Kouča hostí Erika ten Haga mrzelo, že jeho zverenci nedotiahli sľubne rozohratý zápas do víťazného konca. "Nehrali sme až tak dobre, v druhom polčase nám došiel dych.

Mali sme sa snažiť streliť tretí gól, no inkasovali sme a posadili súpera na koňa. Remízu vzhľadom na vývoj stretnutia nemôžem hodnotiť inak ako sklamanie."

Premier League - 33. kolo:


Everton - Newcastle United 1:4 (0:1)

Góly: 80. McNeil - 28. a 75. Wilson, 72. Joelinton, 81. Murphy

/Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov/

Southampton - Bournemouth 0:1 (0:0)

Gól: 50. Tavernier

Tottenham - Manchester United 2:2 (0:1)

Góly: 56. Porro, 79. Son Heung-Min - 7. Sancho, 44. Rashford

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester United stratil sľubný náskok a predstihol ho Newcastle