Spoluhráči Dúbravkovi nepomohli, Liverpool prekonal bradatý rekord

Futbalisti Liverpoolu sa tešia z gólu.
Futbalisti Liverpoolu sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. dec 2021 o 23:00

Chelsea iba remizovala s Evertonom.

LONDÝN. Futbalisti Liverpoolu vyhrali ôsmy súťažný zápas v sérii. V dueli 17. kola Premier League zdolali predposledný Newcastle United 3:1.

V bránke hostí sa predstavil slovenský gólman Martin Dúbravka a v siedmej minúte sa tešil z vedúceho gólu bývalého hráča Liverpoolu Jonja Shelveyho.

Domáci však ešte do prestávky dvoma gólmi stihli otočiť skóre, pričom v oboch prípadoch Dúbravkovi nepomohli jeho obrancovia.

Najskôr vyrovnal Diogo Jota v 21. minúte, keď jeho hlavičku zblízka Dúbravka ešte vyrazil, ale na dorážku už nestačil. O chvíľu neskôr slovenský brankár zneškodnil pokus Sadia Maného, no nekrytý Mohamed Salah upravil na 2:1.

V závere zápasu poistil tri body pre aktuálne druhý tím tabuľky Trent Alexander-Arnold. Angličan sa blysol krásnou strelou spoza pokutového územia.

Liverpoolčania skórovali už v 32. súťažnom zápase v sérii, čím prekonali vlastný klubový rekord z obdobia od apríla 1957 po január 1958.

Chelsea napriek výraznej prevahe vyťažila zo súboja s Evertonom iba remízu 1:1. Favorita poslal do náskoku v 70. minúte Mason Mount, no už o štyri minúty neskôr zariadil Jarrad Branthwaite pre hostí cenný bod.

Premier League - 17. kolo:


FC Liverpool - Newcastle United 3:1 (2:1)

Góly: 21. Jota, 25. Salah, 87. Alexander-Arnold - 7. Shelvey

/Martin Dúbravka odchytal za hostí celý zápas/

FC Chelsea - FC Everton 1:1 (0:0)

Góly: 70. Mount - 74. Branthwaite

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Spoluhráči Dúbravkovi nepomohli, Liverpool prekonal bradatý rekord