Pochettino by rád napodobnil Wengera

Mauricio Pochettino dlho držal svoj tím v hre o titul.
Mauricio Pochettino dlho držal svoj tím v hre o titul. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. jan 2019 o 12:22

Argentínčan trénuje Tottenham od roku 2014, chcel by omnoho dlhšie.

LONDÝN. Tréner futbalistov anglického tímu Tottenham Hotspur Mauricio Pochettino prezradil, že chce na lavičke svojho súčasného zamestnávateľa ostať poriadne dlho.

Napriek tomu, že jeho meno bolo v posledných týždňoch spájané s pozíciou nového kouča Manchestru United, 46-ročný Argentínčan sa podľa vlastných slov cíti skvele na lavičke "Spurs".

Wenger ako inšpirácia

Rád by napodobnil Francúza Arséna Wengera, ktorý viedol konkurenčný Arsenal Londýn dlhých 22 rokov (1996-2018).

"Prial by som si, aby som mohol v klube zotrvať 20 rokov a potom sa sám rozhodol, či odídem inde alebo ukončím kariéru," povedal Pochettino pre BBC Sport.

"Baví ma práca aj pod tlakom a som tu naozaj šťastný. Veľmi rád by som klubu pomohol zapísať sa do histórie," doplnil Pochettino.

Pochettino míňa efektívne

Pochettino je trénerom Tottenhamu od roku 2014. Pod jeho vedením skončilo londýnske mužstvo v najvyššej anglickej súťaži Premier League raz na piatom, dvakrát na treťom a raz na druhom mieste.

V sezóne 2015/2016 bolo jediným vážnym konkurentom neskoršieho šampióna Leicestru City. Jeho tím si v aktuálnom ročníku drží vysokú kvalitu napriek tomu, že doň v letnom prestupovom období nepribudla žiadna nová akvizícia.

"Videl som štatistiku, podľa ktorej sme utratili najmenej peňazí spomedzi top mužstiev v Európe za ostatných 10 rokov. Tím je však za ten čas na inej úrovni. Výrazne sme dospeli a uvidíme, či nám to bude stačiť aj na nejakú trofej," povedal Pochettino, ktorému sa zatiaľ s Tottenhamom nepodarilo triumfovať v žiadnej súťaži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pochettino by rád napodobnil Wengera