Pochettino bol už jednou nohou preč z Tottenhamu, zachránili ho dva góly

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino (Autor: SITA/AP)
SITA|17. sep 2017 o 10:05

Argentínsky tréner napokon vydržal a útočil na anglický titul.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur Mauricio Pochettino priznal, že jeho angažmán v londýnskom klube mohol trvať iba štyri mesiace.

Úvod sezóny 2014/2015 Tottenhamu príliš nevyšiel. Začiatkom novembra, týždeň po domácej prehre s Newcastlom United 1:2, prehrávali hráči na ihrisku Aston Villy 0:1.

Ak by sa zápas skončil týmto výsledkom, mohol to byť koniec argentínskeho trénera v Tottenhame, jeho zverenci však gólmi Nacera Chadliho a Harryho Kana otočili nepriaznivý stav duelu.

"Vtedy sme boli v tabuľke na trinástom či štrnástom mieste a boli sme pod miernym tlakom, pretože hoci sme hrali dobre, nevyhrávali sme stretnutia," uviedol Pochettino.

Keď vo futbale nedosahujete dobré výsledky, prvý, kto si to odnesie, je vždy tréner. Možno by som vedel nájsť veľa iných gólov, ktoré boli skvelé. Harryho gól však bol úžasný, pretože to pre mňa znamenalo, že tu môžem zostať, dodal Pochettino.

V minulej sezóne sa už pozícia Pochettina a jeho tímu radikálne zmenila k lepšiemu. Tottenham vydržal najdlhšie ako-tak držať krok s FC Chelsea a obsadil druhú priečku. Hrá Ligu majstrov a v úvodnom kole zdolal nemeckého súpera Borussiu Dortmund 3:1.

V sobotu v rámci 5. kola Premier League sa Tottenhamu nepodarilo skórovať a získal iba bod za remízu 0:0 so Swansea. S ôsmimi bodmi sa nachádza na piatej priečke tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pochettino bol už jednou nohou preč z Tottenhamu, zachránili ho dva góly