V Anglicku sa snažia získať dôveru systému VAR. Rozhodnutia budú na sociálnych sieťach

Systém VAR použitý v Premier League.
Systém VAR použitý v Premier League. (Autor: REUTERS)
REUTERS|14. aug 2024 o 10:53

Okrem zverejňovania rozhodcovských rozhodnutí bude poskytovať aj postrehy priamo z centra VAR.

LONDÝN. Premier League dúfa, že sa jej podarí znížiť frustráciu zo systému VAR spustením účtu na sociálnych sieťach, ktorý bude poskytovať aktualizácie a vysvetlenia týkajúce sa rozhodcovských a operatívnych rozhodnutí v každom zápase takmer v reálnom čase.

Tímy v júni hlasovali za zachovanie systému VAR napriek tomu, že v minulej sezóne sa na tento technologicky podporovaný rozhodcovský systém zniesla obrovská kritika, pričom Wolverhampton Wanderers inicioval petíciu za jeho zrušenie.

"V prípade, že sa nebude naživo vysielať zvuk z VAR, keďže to nie je vo futbale povolené, bude môcť zápasové centrum Premier League počas zápasu sprostredkovať na sociálnych sieťach takmer živé informácie z centra VAR," uviedla liga v utorkovom vyhlásení.

Okrem zverejňovania rozhodcovských rozhodnutí bude účet X, @PLMatchCentre, poskytovať aj postrehy priamo z centra VAR a od rozhodcovských expertov s cieľom priniesť transparentnosť, uviedla liga.

Odborníci z PGMOL, ligového rozhodcovského orgánu, budú tiež objasňovať zákony hry a v prípade potreby poskytovať dodatočné informácie a aktualizácie o rozhodovacích procesoch VAR.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»V Anglicku sa snažia získať dôveru systému VAR. Rozhodnutia budú na sociálnych sieťach