Nottingham sa odhodlal k trénerskej zmene. Mužstvo by mal prevziať bývalý kouč Tottenhamu

Nuno Espirito Santo.
Nuno Espirito Santo. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. dec 2023 o 17:22 (aktualizované 19. dec 2023 o 18:59)

Súčasnému trénerovi Stevovi Cooperovi sa s tímom nedarí.

LONDÝN.Anglický futbalový klub Nottingham Forest ukončil spoluprácu s trénerom Steveom Cooperom.

Štyridsaťštyriročný kouč doplatil na nepriaznivé výsledky, pričom účastník Premier League zaznamenal iba jedno víťazstvo v uplynulých 13 ligových dueloch.

Novým kormidelníkom by sa mal stať podľa medializovaných informácií Portugalčan Nuno Espirito Santo.

"Všetci v klube by sme sa chceli poďakovať Stevovi za jeho vynikajúci prínos pre náš tím. Jeho úspechy, ktoré doviedli Forest späť do Premier League, nepochybne zostanú ikonickým momentom v histórii nášho klubu.

Navždy zostane naším priateľom a bude tu vždy vítaný. Prajeme mu všetko dobré v ďalšej kariére," citovala agentúra AFP majiteľa klubu Evangelosa Marinakisa.

Predstavitelia klubu už mali rokovať s Espiritom Santom. Štyridsaťdeväťročný portugalský kouč je bez práce od novembra, keď skončil na lavičke saudskoarabského klubu Al-Ittihad. V minulosti viedol v Premier League Wolverhampton Wanderers či Tottenham Hotspur.

Espirito Santo by sa mohol dohodnúť na zmluve s novým zamestnávateľom ešte pred sobotným domácim duelom proti Bournemouthu.

"Klub v primeranom čase vydá dalšie oznámenie o vymenovaní nového hlavného trénera," dodal Nottingham vo vyhlásení.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Nottingham sa odhodlal k trénerskej zmene. Mužstvo by mal prevziať bývalý kouč Tottenhamu