Futbalový klub v Anglicku skúsi experiment, chce ušetriť na energiách

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. sep 2022 o 15:05

Štvrtoligový Mansfield chce zistiť, či fanúšikovia prídu na zápas aj v menej tradičnom čase.

MANSFIELD. Anglický futbalový klub Mansfield Town FC sa v súvislosti so zvyšujúcimi sa cenami energií rozhodol pre experiment.

Jeden z októbrových duelov s naplánovaným výkopom o 15.00 h miestneho času presunul o dve hodiny skôr.

"Klub sa snaží zmierniť blížiaci sa výrazný nárast účtov za energie," uviedli zástupcovia štvrtoligistu zo stredného Anglicka a doplnili:

"Skorší čas úvodného výkopu nám umožní rozpoznať, či je možné výrazne ušetriť na používaní reflektorov a iných nákladov na energiu."

Zápas Mansfieldu proti Walsallu je naplánovaný na 15. októbra, o dva týždne neskôr príde v krajine k prechodu z letného na zimný čas.

Klub svoje domáce stretnutia hráva tradične o 15.00 h a experiment má ukázať, či posun na skorší čas negatívne neovplyvní návštevnosť natoľko, že úspora za energie bude nižšia ako straty spôsobené nižšími návštevami na tribúnach.

S blížiacou sa zimou je v Anglicku čoraz častejšie používanie reflektorov počas duelov, aby neboli negatívne ovplyvnené podmienky.

Ceny energií vo Veľkej Británii aj inde vo svete spôsobilo oživenie ekonomiky po pandémii ochorenia covid-19 a prudký nárast dopytu po palivách v kombinácii s vojnou na Ukrajine, ktorú vo februári rozpútali Rusi.

Agentúra AP upozornila, že len vo Veľkej Británii milióny obyvateľov zaplatia za energie až o 80 percent viac, nové ceny vstúpia do platnosti v októbri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Futbalový klub v Anglicku skúsi experiment, chce ušetriť na energiách