Získať štyri trofeje? Je to takmer nemožné, hovorí líder Liverpoolu

Virgil van Dijk.
Virgil van Dijk. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. apr 2022 o 13:15

FC Liverpool môže zažiť výnimočnú sezónu.

LIVERPOOL. Futbalisti Liverpoolu sú 11 zápasov od toho, aby ako prví v jednej sezóne vyhrali Ligu majstrov, Premier League, FA Cup a Ligový pohár.

Týmito úvahami sa však hráči nezaoberajú, lebo podľa holandského obrancu Virgila Van Dijka by sa dostali pod zbytočný tlak.

Zverenci Jürgena Kloppa zdolali Manchester City 3:2 v semifinále FA Cupu, na budúci mesiac ich čaká finále s FC Chelsea, ktorá zdolala Crystal Palace 2:0.

City stojí Liverpoolčanom v ceste za titulom v Premier League. Na čele tabuľky majú Citizens náskok jedného bodu, pričom do konca zostáva sedem zápasov.

A oba anglické tímy sa môžu stretnúť aj vo finále Ligy majstrov, keď Liverpool nastúpi v semifinále proti Villarrealu a City sa stretne s Realom Madrid.

"Nikto nedosiahol na tieto štyri trofeje a má to svoj dôvod - pretože je to takmer nemožné," povedal Van Dijk, ktorý na Anfield prišiel v sezóne 2017/2018.

Liverpool má navyše ťažších súperov v boji o titul ako jeho rival. V utorok na Anfield zavíta Manchester United, ktorý bojuje o účasť v Lige majstrov. Koncom týždňa privíta Liverpool v mestskom derby zostupom ohrozený Everton.

"Všetky tieto reči o štyroch trofejach nevnímame. Mohli by na nás vyvinúť ďalší tlak. Je to niečo, o čom každý sníva, ale uvidíme, čo to prinesie. Všetko sa môže stať," dodala opora zadných radov Liverpoolu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Získať štyri trofeje? Je to takmer nemožné, hovorí líder Liverpoolu