Brentford sa dočkal po 83 rokoch, tréner chválil prínos Eriksena

Christian Eriksen (v žltom) v súboji s Hakimom Ziyechom.
Christian Eriksen (v žltom) v súboji s Hakimom Ziyechom. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. apr 2022 o 12:00

Chelsea utrpela doma nečakanú prehru.

LONDÝN. Futbalisti ani fanúšikovia anglického Brentfordu tak skoro nezabudnú na sobotňajší duel Premier League na trávniku FC Chelsea.

Na Stamford Bridge zvíťazili vysoko 4:1, pričom nováčik súťaže z Brentfordu zdolal "The Blues" po viac ako 80 rokoch - premiérovo od februára 1939.

Spočiatku nič nenasvedčovalo tomu, že Chelsea bude ťahať za kratší koniec. Zverenci trénera Thomasa Tuchela sa dokonca v 48. minúte ujali vedenia po zásahu nemeckého obrancu Antonia Rüdigera, no potom sa začali diať divy.

Hostia strelili štyri góly a pred štvrťfinálovým duelom Ligy majstrov s Realom Madrid uštedrili európskemu i svetovému klubovému šampiónovi debakel.

Víťazný zásah zaznamenal dánsky stredopoliar Christian Eriksen, ktorý sa po vlaňajšom srdcovom kolapse dokázal vrátiť do vrcholového futbalu.

"Každý tím má 11 hráčov, no niekedy potrebujete ťahúňov, ktorí nakopnú zvyšok kvalitou svojej hry aj svojou osobnosťou. A to robí Christian," nešetril chválou na adresu dánskeho stredopoliara kormidelník hostí Thomas Frank.

Tridsaťročný Eriksen skóroval v treťom stretnutí za sebou - presadil sa pri prehre Dánska v príprave s Holandskom (2:4) a v utorok gólovo prispel k výhre svojej reprezentácie nad Srbskom (3:0).

"V priebehu desiatich minút sme stratili kontrolu nad zápasom. Inkasovali sme tri góly, a preto sme prehrali. Je to veľmi frustrujúce, pretože sme vyhrávali a až do tohto momentu sme mali stretnutie pod kontrolou," uviedol Tuchel.

Nemecký tréner odmietol, že by Londýnčania vypustili duel s Brentfordom, pretože sa už sústredili na zápas s Realom Madrid:

"Vybrali sme zostavu, o ktorej sme si mysleli, že je to na zápas s Brentfordom najlepší možný tím. Neprihliadali sme na Real Madrid ani polovicou oka."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Brentford sa dočkal po 83 rokoch, tréner chválil prínos Eriksena