Odíde po turnaji, ktorý mu zmenil život. Di María ukončí reprezentačnú kariéru

Angel Di Maria.
Angel Di Maria. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. okt 2023 o 15:47

Aktuálne pôsobí v Benfice Lisabon.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalový krídelník Ángel Di María povedal, že budúcoročný juhoamerický šampionát Copa América bude jeho posledným turnajom s tímom „albicelestes“ a po ňom ukončí svoje 16-ročné pôsobenie v národnom mužstve.

„Po Copa América opustím reprezentáciu Argentíny. Bude to posledný turnaj a môj koniec,“ vyhlásil úradujúci svetový šampión z vlaňajšieho „mundialu“ v Katare podľa televíznej stanice ESPN.

Skúsený 35-ročný Di María, ktorý pre zranenie nepomohol argentínskemu tímu počas októbrového asociačného termínu v bojoch o MS 2026, priznal, že jedným z dôvodov návratu do portugalského klubu Benfica Lisabon bolo to, aby bol v dobrej forme na Copa América 2024.

Práve v Benfice Di María v roku 2007 odštartoval svoju hviezdnu kariéru v Európe. Neskôr hral aj za Real Madrid, Manchester United, Paríž Saint-Germain a Juventus Turín.

„Prišiel som do Benficy, aby som mal naďalej možnosť pokračovať v národnom tíme. Vedel som, že musím hrať v kvalitnom tíme, aby som bol na dobrej úrovni.

Chcem hrať na ďalšom turnaji Copa América a robím všetko pre to, aby som bol v mojom klube čo najlepší a takisto vždy, keď budem hrať za Argentínu,“ poznamenal.

Copa América 2024 sa uskutoční od 20. júna do 14. júla v Spojených štátoch. Di María bol hrdinom ostatných dvoch finálových dueloch, v ktorých sa Argentínčania predstavili.

V roku 2021 rozhodol jediným gólom finále Copa América proti Brazílčanom a vo finále minuloročných majstrovstiev sveta proti Francúzom zasa strelil druhý gól argentínskeho tímu

„Viackrát som to povedal svojej rodine, Copa América navždy zmenila naše životy. Po tom, čo ste majster sveta, vás ľudia všade spoznávajú.

V Portugalsku teraz brávam svoje dcéry do školy a sú tam deti, ktoré majú päť alebo šesť rokov a hovoria mi: 'Si majster sveta'. To je jediná vec, ktorú o mne vedia,“ skonštatoval Di María, ktorý má aj zlatú olympijskú medailu z Pekingu 2008.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Odíde po turnaji, ktorý mu zmenil život. Di María ukončí reprezentačnú kariéru