Barcelona potvrdila dve nové posily. Laporta sa vyjadril aj k Lewandowskému

Joan Laporta.
Joan Laporta. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. júl 2022 o 14:43

De Jonga by radi udržali v Barcelone.

BRATISLAVA. Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta potvrdil, že do kádra A-mužstva pribudne dánsky obranca Andreas Christensen a stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Franck Kessié.

Obaja prídu na Camp Nou ako voľní hráči po vypršaní kontraktov v anglickom Chelsea FC, resp. talianskom AC Miláno. Referuje o tom web denníka Bild.

Šéf katalánskeho klubu sa pristavil aj pri ďalších možných posilách, predovšetkým Poliakovi Robertovi Lewandowskom a Brazílčanovi Raphinhovi.

„Lewandowski je hráč Bayernu a bol by som rád, keby okolo toho nebol rozruch. Ale sme veľmi radi, že chce prísť do Barcelony,“ vyhlásil Laporta.

Na adresu Raphinhu poznamenal: „Aj on chce ísť do Barcelony. Rokujeme s Leedsom United, no existujú aj ďalšie kluby, ktoré sa ho snažia zlanáriť.“

Laporta taktiež potvrdil, že FCB sa usiluje o získanie senegalského stopéra Kalidoua Koulibalyho z SSC Neapol.

V súvislosti s holandským stredopoliarom Frenkiem De Jongom, ktorý je spájaný s odchodom do anglického Manchestru United, Laporta povedal, že 25-ročného hráča by radi udržali v Barcelone.

„Je veľa klubov, ktoré ho chcú, nielen United. Nemáme v úmysle ho predať a on sám chce zostať. Urobím všetko pre to, aby som si Frenkieho udržal, ale máme problém s jeho platom a na tom musíme popracovať,“ skonštatoval Laporta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona potvrdila dve nové posily. Laporta sa vyjadril aj k Lewandowskému