Nenaplnil očakávania. Pirlo skončil na lavičke Sampdorie už v úvode sezóny

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2024 o 14:43

Taliansky tím získal len jeden bod z troch úvodných zápasov Serie B 2024/2025.

JANOV. Andrea Pirlo bol vo štvrtok odvolaný z pozície trénera futbalistov talianskeho klubu Sampdoria Janov po tom, čo tento druholigový tím získal len jeden bod v troch úvodných zápasoch novej sezóny 2024/2025.

Sampdoria remizovala v prvom zápase Serie B, no následne prehrala ďalšie dva duely, vďaka čomu sa ocitla na treťom mieste od konca tabuľky.

Pirlo, ktorý prevzal vedenie Sampdorie v júni minulého roka, nedokázal do tímu priniesť potrebné výsledky.

Po zostupe zo Serie A dokázal v uplynulej sezóne doviesť mužstvo len na siedme miesto, pričom mužstvo skončilo 18 bodov za druhou priečkou, ktorá znamenala priamy postup do najvyššej súťaže. Sampdoria následne vypadla v predkole play-off o postup vyššie s Palermom.

Pre 45-ročného Pirla bolo pôsobenie v Sampdorii treťou trénerskou zastávkou v kariére. Bývalý stredopoliar, ktorý pomohol Taliansku k triumfu na majstrovstvách sveta v roku 2006 v Nemecku, začal svoju trénerskú kariéru v roku 2020 v Juventuse Turín.

Tam však zotrval len jednu sezónu. Neskôr rok viedol turecký tím Fatih Karagümrük, s ktorým obsadil v tamojšej najvyššej súťaži siedme miesto.

Pirlo, prezývaný „Maestro“ pre svoje vynikajúce prihrávky a prehľad v hre, počas svojej hráčskej kariéry získal šesť titulov v Serie A - dvakrát s AC Milánom a štyrikrát s Juventusom. S milánskym tímom dvakrát vyhral aj Ligu majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Nenaplnil očakávania. Pirlo skončil na lavičke Sampdorie už v úvode sezóny