Morata odchádza do Chelsea: Idem k trénerovi, ktorý mi verí

Alvaro Morata.
Alvaro Morata. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. júl 2017 o 00:12

Álvaro Morata mení dres španielskeho majstra za dres anglického šampióna.

LONDÝN. Útočník Álvaro Morata druhýkrát odchádza zo španielskeho futbalového klubu Real Madrid. Ako Real uviedol vo svojom oficiálnom vyhlásení, funkcionári španielskeho a anglického šampióna FC Chelsea sa dohodli na transfere 24-ročného rodáka z Madridu.

Po absolvovaní lekárskej prehliadky Morata podpíše 5-ročný kontrakt s klubom zo Stamford Bridge.

"Bolo pre mňa potešením hrať za Real Madrid. Vždy budem s nimi, aj keď už budem hrať za Chelsea. Môžeme zmeniť klub či mesto, ale priateľstvá tu budú stále. Je smutné odísť z Realu, ale dúfam, že sa mi v Anglicku bude dariť," vyhlásil Morata pre denník AS.

Zo španielskej metropoly odchádza po druhý raz. V lete 2014 ho kúpil Juventus Turín. Po dvoch sezónach v drese talianskeho mužstva sa však vrátil naspäť.

"Neľutujem, že som sa vrátil do Madridu, veď som s tímom vyhral štyri trofeje vrátane môjho druhého triumfu v Lige majstrov. Odchádzam šťastný, pretože keď som mal naposledy na sebe dres Realu, oslavovali sme na námestí Cibeles (miesto tradičných osláv úspechov Realu Madrid, pozn.)," dodal odchovanec Realu.

Morata v uplynulej sezóne 2016/2017 zväčša plnil rolu žolíka z lavičky. Napriek tomu bol s 20 gólmi druhým najlepším strelcom mužstva po Cristianovi Ronaldovi (42). Od prestupu do Londýna očakáva najmä to, že bude dôležitejšou súčasťou mužstva než tomu bolo v Madride.

"Idem do tímu pod vedením trénera, ktorí mi dôveruje, a to je pre hráča najdôležitejšie. Hovoril som už s krajanom Césarom Azpilicuetom. Fernando Torres, ktorý v FC Chelsea hrával, mi sľúbil, že mi podá pomocnú ruku, kedykoľvek budem potrebovať," doplnil účastník ME 2016.

Morata priznal, že napriek odchodu zo Štadióna Santiaga Bernabéua nemôže o koučovi Zinedinovi Zidanovi povedať jediné krivé slovo. "Za všetko som sa mu poďakoval a vzájomne sme si zaželali veľa šťastia," skonštatoval Morata.

Podľa denníka AS by Angličania mali za Moratu zaplatiť odstupné 80 miliónov eur a 5 miliónov v podobe ďalších príplatkov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Morata odchádza do Chelsea: Idem k trénerovi, ktorý mi verí