Futbal: Alkmaar neprehral už 32 domácich zápasov

Futbalisti AZ Alkmaar sa môžu tešiť z prekonania rekordu v počte neprehraných domácich zápasov v európskych pohárových súťažiach.
Futbalisti AZ Alkmaar sa môžu tešiť z prekonania rekordu v počte neprehraných domácich zápasov v európskych pohárových súťažiach. (Autor: Reuters)
TASR|30. nov 2007 o 11:50

Amsterdam 30. novembra (TASR) - Futbalisti holandského klubu AZ Alkmaar štvrtkovým víťazstvom 1:0 nad gréckou Larissou v skupinovej fáze Pohára UEFA prepísali ...

Amsterdam 30. novembra (TASR) - Futbalisti holandského klubu AZ Alkmaar štvrtkovým víťazstvom 1:0 nad gréckou Larissou v skupinovej fáze Pohára UEFA prepísali historické tabuľky. Zverenci trénera Louisa van Gaala zostávajú nezdolaní aj po 32. súboji na domácej pôde v európskych pohárových súťažiach. Doterajší rekord v počte zápasovej nezdolanosti patril anglickému Ipswichu, na ktorého konte svieti cifra 31.

Proti Larisse sa strelecky presadil Moussa Dembélé a posilnil tým postupové vyhliadky Alkmaaru. "Pred zápasom som hráčom zdôraznil, že tento míľnik je dôležitý. Pretože sme neprehrali, títo chlapci sa zapísali do histórie a som na nich hrdý," povedal van Gaal. Výnimočnú šnúru odštartoval Alkmaar už v roku 1977, keď doma deklasoval luxemburský FA Red Boys Differdange 11:1. Na pôde holandského zástupcu si vylámali zuby aj FC Barcelona, Inter Miláno či FC Liverpool.

Nachádzate sa tu:
Domov