Fanúšikovia Alavésu prišli na zápas neskôr, nechcú stretnutia v piatok a pondelok večer

Futbalisti klubu Deportivo Alavés.
Futbalisti klubu Deportivo Alavés. (Autor: X/Deportivo Alavés)
SITA|21. sep 2024 o 15:25

V minulej sezóne počas 34 kôl, ktoré pripadli na víkend, odohralo mužstvo Deportiva Alavés až 12 duelov v piatok alebo v pondelok.

MADRID. Priaznivci španielskeho klubu Deportivo Alavés zintenzívnili protest fanúšikovskej obce proti piatkovým a pondelkovým večerným zápasom La Ligy, keď bojkotovali úvodných niekoľko minút piatkového stretnutia proti FC Sevilla (2:1).

Jedna z najväčších klubových organizovaných fanúšikovských skupín je nahnevaná na podľa nej nadmerné zaraďovanie ligových zápasov na piatok a pondelok večer, čo vraj fanúšikom komplikuje účasť na stretnutiach.

Podporovatelia Deportiva Alavés si sadli na svoje miesta na tribúnach až päť minút po výkope, aby televízne zábery ukazovali prázdne tribúny a nápisy protestujúce proti zápasom.

Futbal bol tradične športom, ktorý sa hrá cez víkendy a uprostred týždňa, ale čoraz viac európskych líg pridáva zápasy v piatok a v pondelok večer, aby uspokojili televízne publikum.

„Fanúšikovia, teraz alebo nikdy, nie futbalu počas týždňa,“ hlásal jeden obrovský transparent, ktorý koloval i po sociálnych sieťach.

Hnev fanúšikov je pravdepodobne oprávnený, keďže Alavés odohrá len v úvodných desiatich kolách tejto sezóny La Ligy 2024/2025 hneď dva zápasy v piatok večer.

V minulej sezóne počas 34 kôl, ktoré pripadli na víkend, odohralo mužstvo až 12 duelov v piatok alebo v pondelok.

Podobne znevýhodnený bol v minulej sezóne okrem Deportiva Alaves aj tím FC Granada.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Fanúšikovia Alavésu prišli na zápas neskôr, nechcú stretnutia v piatok a pondelok večer