VIDEO: Ronaldo po finále plakal, jeho tím premárnil šancu na trofej

Cristiano Ronaldo po prehre tímu Al-Nassr vo finále pohára.
Cristiano Ronaldo po prehre tímu Al-Nassr vo finále pohára. (Autor: REUTERS)
REUTERS, Sportnet|1. jún 2024 o 09:05

Cristiano Ronaldo čaká v Saudskej Arábii na zisk prvej trofeje.

DŽIDDA. Majster saudskej Pro League Al-Hilal zdolal v piatok v penaltovom rozstrele Al-Nassr 5:4. Vyhral tak Saudský pohár a získal domáce double.

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo finálovú prehru oplakal.

Al-Hilal poslal do vedenia Aleksandar Mitrovič, ktorý v siedmej minúte za prítomnosti korunného princa Mohameda bin Salmana v športovom meste kráľa Abdullaha hlavičkoval po Malcomovej prihrávke.

Al-Nassr sa v druhom polčase ocitol v oslabení, keďže brankár David Ospina v 56. minúte rukou zabránil Malcomovi prejsť okolo neho.

Tréner Luis Castro nahradil útočníka Sadia Maného náhradným brankárom Walidom Abdullahom. Al-Nassr sa napriek oslabeniu stále snažil o vyrovnanie, Ronaldov ďalekonosný priamy kop zneškodnil Yassine Bounou.

Diváci boli neskôr svedkami hektického záveru.

Najskôr dostal červenú kartu za úder do hlavy skúsený obranca Ali Al Bulayhi, následne vyrovnal na 1:1 Ayman Yahya a od 90. minúty hral Al-Nassr presilovku, keďže po druhej žltej karte dohral Kalidou Koulibaly.

VIDEO: Penaltový rozstrel finále pohára medzi Al-Hilal a Al-Nassr

V predĺžení gól nepadol, a tak museli rozhodnúť penalty.

Po piatich sériách bolo skóre vyrovnané, pričom svoje pokusy premenili aj najväčšie hviezdy oboch mužstiev, teda Mitrovič a Ronaldo.

Keď v šiestej sérii zaváhal Saud Abdulhamid, tím okolo Cristiana Ronada mohol zápas ukončiť, ale Ali Al Hassan odmietol šancu stať sa hrdinom.

Nasser Al Dawsari následne poslal Al-Hilal do vedenia a 20-ročný útočník Meshari Al Nemer už nedokázal vyrovnať. Ronaldo sa po zápase rozplakal a stále čaká na prvú trofej počas jeho pôsobenia v Saudskej Arábii.

Tridsaťdeväťročný portugalský reprezentant sa však stal najlepším ligovým strelcom, s 35 gólmi vytvoril nový sezónny rekord súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»VIDEO: Ronaldo po finále plakal, jeho tím premárnil šancu na trofej