Saudskoarabský tím vytvoril svetový rekord, triumfoval 28-krát v rade

Gólová radosť hráča Al-Hilal.
Gólová radosť hráča Al-Hilal. (Autor: Twitter Al-Hilal argento)
SITA|13. mar 2024 o 15:27

Doterajší rekord držal waleský tím The New Saints zo sezóny 2016/2017.

DŽIDDA. Saudskoarabský klub Al-Hilal stanovil nový svetový rekord ako prvý tím z najvyšších domácich súťaží, ktorý bez prerušenia dosiahol 28 víťazstiev.

Družstvo z Rijádu triumfovalo 2:0 nad iným sauskoarabským klubom Al-Ittihad z Džiddy a prebojovalo sa do semifinále ázijskej Ligy majstrov, keďže v domácom prostredí zvíťazilo tiež 2:0.

Osemnásťnásobný šampión Saudskej Arábie prekonal rekord waleského klubu The New Saints, ktorý v sezóne 2016/2017 dosiahol 27 triumfov za sebou. Pred Walesanmi držal rekord viac ako 40 rokov holandský Ajax Amsterdam z éry Johana Cruyffa.

"Každý v Al-Hilale je veľmi rád, že sme dosiahli 28 triumfov a stali sa súčasťou futbalovej histórie. Je to neuveriteľný úspech a chcem sa poďakovať všetkým v klube za ich podiel na tomto významnom rekorde," uviedol portugalský kouč Jorge Jesus.

Jeho tím je v tejto sezóne dominantný, na príchody hráčov totiž minul približne 350 miliónov eur. Patrí totiž medzi štátom vlastnené kluby, nachádza sa v portfóliu Saudskoarabského konzorcia Verejný investičný fond (PIF).

Víťazná séria Al-Hilalu trvá od 21. septembra 2023, práve vtedy tento klub remizoval 1:1 v ligovom súboji proti Damacu. Štvornásobný kontinentálny šampión je aktuálne lídrom najvyššej domácej súťaže s náskokom dvanástich bodov.

"Ako som už počas ostatných mesiacoch povedal, na rekordoch nezáleží až tak ako na zisku trofejí. Je na každom v klube, aby sme zabezpečili, že sezónu uzavrieme ako ligový šampión a splníme aj naše ciele v pohárových súťažiach. Až potom môžeme skutočne oslavovať," doplnil tréner Jesus.

V aprílovom semifinále ázijskej LM bude súperom Al-Hilalu tím Al-Ain zo Spojených arabských emirátov, ktorý vo štvrťfinále vyradil saudskoarabský Al-Nassr hviezdneho portugalského reprezentanta Cristiana Ronalda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Saudskoarabský tím vytvoril svetový rekord, triumfoval 28-krát v rade