Saudi využijú situáciu. Al-Hilal vyškrtne Neymara zo súpisky

Neymar v drese Al-Hilal.
Neymar v drese Al-Hilal. (Autor: Twitter AlHilal Saudi Club)
SITA|10. nov 2023 o 19:53

Brazílčan Neymar pôsobí v saudskoarabskom klube od augusta.

BRATISLAVA. Saudskoarabský futbalový klub Al-Hilal plánuje zrušiť registráciu brazílskeho útočníka Neymara na túto sezónu.

Ako referuje web goal.com, zamestnávateľ 31-ročného hráča chce vďaka tomu v zimnom prestupovom období zlanáriť ďalšieho legionára.

Neymar utrpel v októbrovom kvalifikačnom zápase proti uruguajskému výberu (0:2) vážne zranenie ľavého kolena, po ktorom podstúpil operáciu a čaká ho dlhá rehabilitácia, pravdepodobne až do konca sezóny.

Ak by Al-Hilal odhlásil Neymara zo súpisky pre túto sezónu, uvoľnilo by sa tým miesto pre ďalšieho zahraničného hráča.

Podľa pravidiel najvyššej saudskoarabskej súťaže môže mať každý klub v kádri osem legionárov.

Na súpiske Al-Hilalu sú momentálne okrem Neymara marocký brankár Yassine Bounou, senegalský obranca Kalidou Koulibaly, portugalský záložník Rúben Neves, srbské duo Sergej Milinkovič-Savič a Aleksandar Mitrovič a ďalší dvaja Brazílčania Malcom a Michael.

Neymar pôsobí v Al-Hilale od augusta, prišiel tam z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain. V novom pôsobisku doteraz odohral iba päť stretnutí s bilanciou 1+3.

V septembri sa stal najlepším strelcom brazílskej reprezentácie, na jeho konte je už 79 presných zásahov a odpútal sa od dovtedajšieho lídra uvedenej štatistiky Pelého (77 gólov).

Celá kariéra Neymara je sprevádzaná zraneniami. Počas majstrovstiev sveta v roku 2014 napríklad utrpel zlomeninu stavca, keď ho vo štvrťfinále zasiahol kolumbijský obranca Juan Zúňiga kolenom do chrbta.

Brazílčan potom chýbal v zostávajúcich dvoch vystúpeniach svojho tímu a Brazílčania napokon v domácom prostredí obsadili 4. priečku. Viackrát Neymar pauzoval aj pre problémy s členkami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Saudi využijú situáciu. Al-Hilal vyškrtne Neymara zo súpisky