Futbal: Abramovič láka Ronaldinha do Chelsea

Brazílčan Ronaldhino v drese katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona
Brazílčan Ronaldhino v drese katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona (Autor: SITA, AP)
SITA|28. aug 2007 o 18:09

LONDÝN 28. augusta (SITA) - Ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič opäť raz prekvapil. Do svojho tímu láka na týždenný príjem 200-tisíc libier hviezdneho brazílskeho ...

LONDÝN 28. augusta (SITA) - Ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič opäť raz prekvapil. Do svojho tímu láka na týždenný príjem 200-tisíc libier hviezdneho brazílskeho stredopoliara FC Barcelona Ronaldinha. Podľa anglického denníka Daily Mail je Chelsea pripravená zaplatiť katalánskemu veľkoklubu odstupné vo výške 100 miliónov libier. Ronaldinho má v kontrakte s Barcelonou klauzulu o tom, že ak by chcel prestúpiť do iného klubu, záujemca musí zaplatiť odstupné 85 miliónov libier. Podobnú klauzulu mal v minulosti v zmluve napríklad Luis Figo, ktorý napokon prestúpil z Barcelony do konkurenčného Realu Madrid.

Vedenie španielskeho vicemajstra však odchod svojho špílmachra na Britské ostrovy odmieta a nedávne stretnutie Abramoviča s bratom a agentom hráča Robertom de Assisom Moreirom označilo za cynické. Práve na tejto schôdzke sa hovorilo o možnostiach prestupu. "Ronaldinha sa nechystáme predať. Je našim hráčom a ostane aj naďalej v tíme. Pozícia klubu v tejto otázke je veľmi jasná," vyjadril sa športový riaditeľ FC Barcelona Txiki Begiristain.


Nachádzate sa tu:
Domov