Trnava predstavila nové posily, Bamideleho nahradí jeho krajan

Abdulrahman Taiwo (vľavo) v drese DAC Dunajská Streda.
Abdulrahman Taiwo (vľavo) v drese DAC Dunajská Streda. (Autor: SITA)
Sportnet|7. sep 2022 o 10:50

Vo Fortune lige nastúpi Nigérijčan už za štvrtý klub.

TRNAVA. Účastník futbalovej Fortuna ligy Spartak Trnava získal v posledný deň prestupového obdobia náhradu za Yusufa Bamideleho, ktorý nečakane prestúpil do portugalského klubu Estoril Praia.

Nigérijského útočníka v Trnave strieda ďalší. Úradujúci víťaz Slovenského pohára sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny s Abdulrahmanom Taiwom.

Dvadsaťštyriročný útočník má s najvyššou slovenskej súťaže bohaté skúsenosti. V drese FC Nitra, DAC Dunajská Streda a Zemplínu Michalovce odohral celkovo 59 zápasov, v ktorých strelil 19 gólov. 

"Zaujímavosťou je, že Spartaku strelil v lige gól vo všetkých troch dresoch," uvádza oficiálny web trnavského tímu. Naposledy hrával Taiwo za dánske SönderjyskE, kde sa však nepresadil podľa predstáv.

"Vo výhľade sme mali viacero hráčov, trénerova voľba padla na Taiwa, ktorého poznáme aj zo slovenskej ligy. Do Michala Gašparíka vkladáme v tomto smere dôveru, čo sa vyplatilo aj počas letného prestupového obdobia, keď do mužstva prišli vhodné typy.

Od Taiwa si sľubujeme, že prinesie efektivitu do našej ofenzívy a trénerovi dá nové možnosti pri voľbe zostavy," povedal na margo príchodu novej posily prezident klubu Peter Macho.

Do kádra pribudol aj ďalší Nigérijčan Sudais Ali Baba. Dvadsaťdvaročný útočník podpísal s fortunaligistom zmluvu na jeden rok s ďalšou opciou.

"Som rád, že môžem byť súčasťou takého klubu, akým je Spartak. Môžem o sebe hovoriť čokoľvek, ale najdôležitejšie bude aj tak to, čo ukážem na ihrisku," uviedol pre klubový web Ali Baba, ktorý je využiteľný na hrote útoku alebo na krídlach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Trnava predstavila nové posily, Bamideleho nahradí jeho krajan