Franzen je podobne ako Hossa ochotný zostať v Detroite aj za menej peňazí

TASR|2. apr 2009 o 21:07

Švédsky hokejový útočník Johan Franzen speje ohľadne novej zmluvy k dohode s vedením klubu zámorskej NHL Detroitom Red Wings.

DETROIT. "Rozhovory stále pokračujú, dostávame sa stále bližšie," optimisticky skonštatoval Franzen, ktorý je potenciálny neobmedzený voľný hráč od 1. júla.

Franzen a Slovák Marián Hossa sú poslednými veľkými menami, ktorým hrozí štatút neobmedzených voľných hráčov z kádra Detroitu, ďalší Švéd Henrik Zetterberg podpísal kontrakt začiatkom sezóny. Generálny manažér červených krídiel Ken Holland zatiaľ odmietol celú situáciu komentovať. Ten má vo zvyku, ako zámorské médiá pripomínajú, dohadovať kontrakty až na poslednú chvíľu.

Od 1. júla by teoreticky pre oboch spomínaných hokejistov mohlo začať obdobie so štatútom voľného hráča, kedy by boli dostupní na trhu pre všetky tímy NHL. Lenže Franzen, ktorý v tejto sezóne inkasoval príjem len pod 1 milión dolárov, chce zostať v Detroite. Jeho pozícia sa od roku 2006 po tom, čo sa postupom času stal jedným z elitných kanonierov v lige, zmenila, no je ochotný znížiť svoje finančné nároky, len aby zotrval v Detroite. "Ak chcete zostať vo víťaznom tíme, tak musíte byť pripravení aj na alternatívu nižšieho príjmu. Viacero mojich najbližších priateľov je súčasťou tímu a ja chcem naďalej hrávať spolu s nimi. Hokej je najdôležitejším kritériom, nechcem hrávať v mužstve, ktoré často prehráva," uzavrel tému pre Detroit Free Press robustný švédsky krídelník.

Situáciu Hossu zauzľuje fakt, že prednedávnom sa rovnako vyjadril o tom, že má v úmysle zostať v "meste motorov" aj za menej peňazí. Holland pre zámorské médiá koncom februára povedal, že sú Detroit podpíše kontrakt aspoň s jedným hráčom z dvojice Hossa-Franzen ešte pred tým, než nadobudnú štatút voľných hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Franzen je podobne ako Hossa ochotný zostať v Detroite aj za menej peňazí