Zlaté retiazky museli ísť dole. Francúza upozorňoval tréner: Je to naša vina

Jules Koundé.
Jules Koundé. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. dec 2022 o 13:25

Rozhodca si to všimol až na konci prvého polčasu.

DAUHA. Obrancovi francúzskej futbalovej reprezentácie Julesovi Koundému museli v nedeľňajšom osemfinále majstrovstiev sveta v Katare proti Poľsku (3:1) sňať z krku zlaté retiazky, lebo ich nosením počas zápasu porušoval pravidlá.

Venezuelský hlavný rozhodca Jesús Valenzuela v 41. minúte duelu nariadil 24-ročnému hráčovi FC Barcelona, aby si dal šperky dolu.

Koundé na chvíľu zišiel z ihriska a jeden z asistentov trénera Didiera Deschampsa mu prívesky zobral.

Kormidelník "Les Bleus" podľa jeho slov nevedel o tom, že jeho zverenec má na sebe šperky počas stretnutia. Novinári sa ho spýtali aj na to, či Koundé nemal na retiazkach dúhový motív ako prejav podpory iniciatíve "OneLove", do ktorej sa plánovalo zapojiť viacero európskych národných tímov.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) pred začiatkom MS v Katare zakázala hráčom nosiť špeciálne pásky na rukávoch alebo sa inak politicky angažovať počas duelov pod hrozbou žltej karty.

V oficiálnych pravidlách je napísané, že futbalistov je možné pred zápasmi kontrolovať a uistiť sa, že nenosia žiadne zakázané doplnky.

"Úprimne, neviem, čo mal na retiazkach. Viem, že je poverčivý a zvyčajne nosieva náhrdelník aj na tréningoch. Povedal som mu, že môže byť rád, že som nebol pri ňom, lebo by som mu ho strhol," povedal o Koundém Deschamps, ktorý vraj vie o zákaze nosenia šperkov v zápasoch.

"Viem, že hráči nemôžu nosiť náhrdelníky ani náramky a platí to aj pre neho. Nemôžete hrať ani so slnečnými okuliarmi, hodinkami, prsteňmi či retiazkami.

Nie je to povolené a ja som si myslel, že si dal šperky dolu, ale on to neurobil. Je to teda naša vina," doplnil kouč úradujúcich majstrov sveta.

MS vo futbale 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Zlaté retiazky museli ísť dole. Francúza upozorňoval tréner: Je to naša vina