V slávnom derby si nevedia prísť na meno. Na MS budú hrať spolu

Stanislava Ivánková, Martina Janíková|11. jún 2018 o 19:05

Pozrite si fotografie tímov, ktoré budú bojovať o titul majstra sveta vo futbale.

Futbalové tímy na MS 2018 v Rusku (fotogaléria): fotogaléria

11.6.2018

MOSKVA, BRATISLAVA. Na 21. majstrovstvách sveta vo futbale sa predstaví 32 tímov v ôsmich skupinách.

Diváci budú sledovať 56 zápasov na dvanástich štadiónoch v jedenástich mestách.

Na MS vo futbale 2018 sa predstaví 14 tímov z Európy (Francúzsko, Portugalsko, Nemecko, Srbsko, Poľsko, Anglicko, Španielsko, Belgicko, Island, Švajčiarsko, Chorvátsko, Švédsko, Dánsko - organizátor Rusko).

Doplní ich päť afrických tímov (Nigéria, Senegal, Egypt, Maroko, Tunisko) aj pätica mužstiev z Ázie (Irán, Kórejská republika, Japonsko, Saudská Arábia, Austrália).

Južnú Ameriku bude na svetovom šampionáte reprezentovať päť tímov (Brazília, Uruguaj, Argentína, Kolumbia, Peru) a chýbať nebude ani trojica reprezentácií zo Severnej a Strednej Ameriky, a Karibiku (Mexiko, Kostarika, Panama).

Futbaloví fanúšikovia uvidia na ihrisku nielen svetové hviezdy, ale aj vychádzajúce talenty. Na šampionáte nebudú chýbať najväčšie svetové megahviezdy Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, Mohamed Salah, či Edinson Cavani, Robert Lewandowski, Luis Suárez a mnohí ďalší.

Reprezentácia spája aj hráčov, ktorí sú na klubovej úrovni nezmieriteľní rivali.

Príkladom toho sú aj španielski stopéri Gerard Piqué a Sergio Ramos, ktorí v slávnom El Clásicu bojujú proti sebe, ale v národnom drese sú piliermi obrany Španielska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»V slávnom derby si nevedia prísť na meno. Na MS budú hrať spolu