Gólová prestrelka v Žiline skončila remízou, v akcii bol opäť aj VAR

Obranca Dominik Kružliak odkopáva loptu v súboji proti Žiline.
Obranca Dominik Kružliak odkopáva loptu v súboji proti Žiline. (Autor: TASR)
TASR|4. apr 2021 o 18:22 (aktualizované 4. apr 2021 o 18:46)

ŽILINA. Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na pôde MŠK Žilina 3:3. Všetko podstatné sa udialo v prvom polčase, v ktorom padlo všetkých šesť gólov. 

Skóre mohol otvoriť v 7. minúte Kaprálik, no jeho strela spoza šestnástky tesne minula žrď. Prvú šancu hostí mal v 17. minúte Andzouana, jeho strelu zrazila domáca obrana iba do bočnej siete.

Prestrelku odštartoval Ramírez

V 22. minúte dostal ideálnu prienikovú prihrávku hrotový útočník hostí Ramírez a nezaváhal. Odštartoval tak nevídanú gólovú žatvu.

Šancu poslať svoj tím do dvojgólového vedenia nevyužil Nebyla, jeho hlavička skončila v 28. minúte na brvne. Onedlho prišlo vyrovnanie. Rusnák prenikol do pokutového územia a perfektnou prihrávkou našiel Ďuriša, ktorý skóroval.


Pekný futbalový moment prišiel o tri minúty aj na druhej strane, keď Andrija Balič vymietol vinkel Petrášovej brány. V 36. minúte fauloval v šestnástke Davis Kaprálika, ale penaltu musel potvrdiť až systém VAR. 

Z bieleho bodu sa nemýlil Kurminowski a bolo opäť vyrovnané - 2:2.

O päť minút sa dostali domáci do vedenia, keď Ďuriš zužitkoval hlavou center Bernáta. Svoj druhý gól v stretnutí však dal aj hosťujúci útočník Ramírez, ktorý už v nadstavenom čase prvého polčasu využil prácu Blackmana.

DAC stráca už trinásť bodov 

Po prestávke sa gólostroj zastavil, no šance nechýbali.

V 53. minúte sa proti strele Gona zo šestnástky musel vyznamenať Jedlička. Prácu mal aj domáci brankár Petráš, v 67. minúte vytesnil pokus Blackmana.

Po kvalitnom zápase sa body napokon delili. Dunajská Streda je v tabuľke druhá so stratou trinástich bodov na Slovan. Žilina je tretia o ďalších šesť bodov.

Fortuna liga - skupina o titul - 3. kolo:

Žilina - Dunajská Streda 3:3 (3:3)

Góly: 30. a 41. Ďuriš, 36. Kurminowski (z 11 m) - 22. a 45.+1 Ramirez, 33. Balič

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Gólová prestrelka v Žiline skončila remízou, v akcii bol opäť aj VAR