Nezvládli záver. Hráči Nitry opäť prehrali a vypadli z Fortuna ligy

Futbalisti FC Nitra.
Futbalisti FC Nitra. (Autor: Facebook FC Nitra)
Sportnet, TASR|15. máj 2021 o 20:30 (aktualizované 15. máj 2021 o 20:56)

Dunajská Streda stratila body v Trenčíne.

RUŽOMBEROK. Futbalisti FC Nitra prehrali v sobotňajšom zápase 9. kola Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na ihrisku MFK Ružomberok 0:2 a vypadli z najvyššej súťaže.

Nitra je na poslednom mieste skupiny o záchranu a na jedenáste Michalovce stráca nedostihnuteľných päť bodov.

V Ružomberku sa dlho hralo bez gólov. V 79. minúte sa však domáci dočkali, prihrával Kostadinov a Zsigmund nekompromisne rozvlnil sieť.

V nadstavenom čase ešte po brejku Ružomberka Zsigmund prihral Regálimu a bolo 2:0. Nitra sa po prehre rozlúčila s najvyššou súťažou.

Nitrania prehrali tretí zápas za sebou a v posledných šiestich zápasoch získali iba bod.

Futbalisti FK Senica remizovali s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:0. Od začiatku sa hralo pomerne útočne, ale nakoniec nepadol ani jeden gól.

Michalovce remizovali doma so Sereďou 2:2. Hostia dvakrát viedli, ale Michalovce v oboch prípadoch dokázali vyrovnať.

V skupine o titul Dunajská Streda stratila body v Trenčíne, s ktorým remizovala 1:1. Favorita poslal do vedenia v 58. minúte Beskorovajnyj, ale v úplnom závere vyrovnal Corryn.

Slovan ešte predtým zdolal Zlaté Moravce suverénne 4:0 a definitívne potvrdil zisk majstrovského titulu. Slovan sa vo Fortuna lige teší už tretiu sezónu za sebou, celkovo má na konte 11 titulov.

Fortuna liga - skupina o titul - 9. kolo:


Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 0:4 (0:2)

Góly: 26. a 42. Strelec, 74. a 76. Henty

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Trenčín – Dunajská Streda 1:1 (0:0)

Góly: 90. Corryn - 58. Beskorovajnyj

Hlasy po zápase

Juraj Ančic, tréner Trenčína: "Bol to atraktívny zápas. Boli sme od úvodu aktívni. Chceli sme dať čo najskôr gól, čo sa nám nepodarilo. Aktivita a kvalita z našej strany však bola dobrá. Síce sme prehrávali, ale úsilím, snahou a kvalitou sme dokázali vyrovnať."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "V prvom polčase sme nerobili, čo sme chceli. To bol dôvod, prečo mal Trenčín šance na góly. Nehrali sme, ako sme chceli. V polčase sme zmenili systém. Poslali sme na plochu Nebylu. Naša hra sa zmenila a boli sme lepší. Dostali sme sa do vedenia. Som však nespokojný, že sme inkasovali gól v nadstavenom čase. Trenčín si ale dnes bod zaslúžil."

Tabuľka

Fortuna liga - skupina o udržanie sa - 9. kolo:


Ružomberok – Nitra 2:0 (0:0)

Góly: 79. Zsigmund, 90+. Regáli

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Súhlasím s kolegom, boli sme jednoznačne lepším mužstvom, no dlho chýbal strelený gól z našej strany. Ten neprichádzal a neprichádzal a keďže súper mal vpredu hráčov ako Ševčík a Jendrišek, ktorí sú nebezpeční a vedia dať gól, my sme boli stále v napätí. Potom gól prišiel a všetko z nás, dá sa povedať spadlo, ale v závere sme si zavarili. Súper mal štandardnú situáciu, ktorú nevyužil, no vzápätí sme zvýšili na 2:0."

Michal Ščasný, tréner Nitry: "Stretnutie by som zhodnotil úplne jednoducho. Ružomberok bol jasne lepší vo všetkom na ihrisku, v agresivite, v kombinačnej hre. Mali sme obrovské problémy v defenzíve, kde sme robili individuálne i taktické chyby. Len zopakujem Ružomberok úplne zaslúžene vyhral, mohli sme prehrať aj vyšším rozdielom."

Senica - Pohronie 0:0 (0:0)

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Karol Praženica, tréner Senice: "Jedno aj druhé mužstvo ešte stále bojuje. Z hľadiska záchrany alebo definitívy, ten zápas prakticky neurobil rozhodnutie. Prvý polčas sme sa snažili súpera pritlačiť a mali sme tam určité náznaky šancí, ale súper hrozil z nebezpečných protiútokov. Druhý polčas sme sa zlepšili v tom, že sme súpera zatlačili, vytvorili sme si príležitosti, ale bohužiaľ, neboli sme efektívni. Chýbalo nám možno trošku šťastia."

Jan Kameník, tréner Pohronia: "My sme do toho zápasu zle vstúpili, veľa lôpt sme hrali zbytočne dozadu, miesto toho aby sme to hrali nahor a vytvárali tlak na súpera. Postupom času sme sa trochu upokojili, dokázali sme byť nebezpeční. Druhý polčas bol na oboch stranách dosť nervózny a bolo veľa zbytočných strát, chýbala tomu medzihra, presnosť a finálna prihrávka."

Michalovce - Sereď 2:2 (1:1)

Góly: 45.+ Vaško, 76. Ošima - 6. Jureškin, 71. Lačný

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nezvládli záver. Hráči Nitry opäť prehrali a vypadli z Fortuna ligy