Forlán pokračuje v rodinných úspechoch

Diego Forlán.
Diego Forlán. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. júl 2011 o 11:06

Diego Forlán dvoma gólmi vo finále Copa América vyrovnal uruguajský strelecký rekord (31 gólov) Hectora Scaroneho.

BUENOS AIRES. Rekordný 15. kontinentálny titul pre futbalistov Uruguaja znamenal v nedeľu po finálovom triumfe 3:0 nad Paraguajom aj predĺženie pozoruhodnej rodinnej tradície. Strelec dvoch finálových gólov Diego Forlán nadviazal na úspechy svojho otca i starého otca, ktorí sa tiež s Uruguajom stali víťazmi Copa América.

"Moja rodina - môj starý otec, otec a ja sme vošli do histórie," s hrdosťou vyhlásil pred novinármi po víťazstve na vypredanom štadióne Monumental s kapacitou 55.000 divákov.

"Naozaj ma to napĺňa hrdosťou, že môj starý otec a aj môj otec sa stali šampiónmi, niečo také sa nestáva každý deň," dodal útočník, ktorý vo finále prelomil ročné gólové suchoty v reprezentačnom drese a dvoma gólmi vyrovnal uruguajský strelecký rekord (31 gólov) Hectora Scaroneho, majstra sveta a dvojnásobného olympijského víťaza v rokoch 1924 až 1930.

Forlánov starý otec z maminej strany Juan Carlos Corazo a 66-ročný otec Pablo sa dočkali nasledovníka v rodinnej línii. Rekordný 82-násobný reprezentant navyše rovnako ako starý otec začínal kariéru v Independiente, odkiaľ potom prešiel do Európy a cez Manchester United a Villarreal sa dostal do Atletica Madrid.

"Za týmto úspechom sa skrýva veľa práce v uplynulých rokoch," dodal Forlán k 15. titulu svojej vlasti, ktorým sa Uruguaj dostal pred Argentínu. V roku 1995 na Copa América na domácej pôde Uruguajčania zdolali Brazíliu a v roku 1987 taktiež pred tribúnami stánku Monumental dominovali vo finále nad Chile.

Najlepšie momenty finále Copa América

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Forlán pokračuje v rodinných úspechoch