Najlepším slovenským florbalistom sa stal Dudovič, medzi ženami uspela Šponiarová

Michal Dudovič.
Michal Dudovič. (Autor: TASR)
SITA|18. jún 2022 o 17:48

So slovenskou reprezentáciou máme do budúcnosti veľké plány, povedal Dudovič.

BRATISLAVA. Michaelu Šponiarovú medzi ženami a Michala Dudoviča medzi mužmi vyhlásili v sobotu za najlepších forbalistov Slovenska v sezóne 2021/2022.

Oboch ocenili počas galavečera v Kysuckom Novom Meste. Šponiarová hrala v uplynulom ročníku vo Švédsku za Täby FC, Dudovič pôsobil vo švajčiarskom SV Wiler Ersigen.

Michaela Šponiarová.
Michaela Šponiarová. (Autor: TASR)

"Ocenenie som neočakávala, na Slovensku je totiž veľa šikovných hráčok, ktoré by si ho zaslúžili tiež. Vnímam to ako odmenu za moju prácu v predchádzajúcej sezóne a zároveň je to výzva pokračovať v snažení,“ povedala 27-ročná útočníčka, ktorá v nasledujúcej sezóne bude hrať v Česku za Vítkovice.

Dvadsaťtriročný Dudovič vníma ocenenie ako obrovskú česť aj motiváciu naďalej na sebe tvrdo pracovať. "So slovenskou reprezentáciou máme do budúcnosti veľké plány a pevne verím, že mojimi výkonmi budem tímu ešte roky pomáhať," poznamenal.

V ankete Slovenského zväzu florbalu (SZFB) za najlepších brankárov ostatnej sezóny zvolili Radku Mládenkovú a Jakuba Klobučníka. Medzi juniormi za najlepších vybrali Lauru Chúpekovú a Tomáša Kvasnicu, medzi trénermi ocenili Vladimíra Gábora a Tomáša Škarupu.

Do Klubu 100 uviedli reprezentantov Katarínu Klapitovú, Denisu Ferenčíkovú a Lukáša Řezaninu, keďže v národnom tíme si pripísali už trojciferný počet štartov.

Ferenčíková a Řezanina už ukončili reprezentačnú kariéru, Řezanina však ešte pokračuje v aktívnej hráčskej činnosti. Toto duo tiež dostalo cenu za za výnimočný prínos pre slovenský florbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Najlepším slovenským florbalistom sa stal Dudovič, medzi ženami uspela Šponiarová