Slováci sú pred MS v plnej sile, na turnaji budú hrať aj viackrát za deň

Florbalisti Slovenska.
Florbalisti Slovenska. (Autor: facebook/Slovenský zväz florbalu (SZFB))
SITA, TASR|29. sep 2022 o 11:50

Bude to príprava na novembrové majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti vo florbale odohrajú v závere tohto týždňa päť prípravných zápasov pred tohtoročnými majstrovstvami sveta vo Švajčiarku (5. až 13. novembra v Zürichu a Winterthure).

Na medzinárodnom turnaji šiestich krajín v nemeckom Weissenfelse si zmerajú sily s Poliakmi, Lotyšmi, Nórmi, Nemcami a Dánmi.

Rozpis zápasov Slovenska na turnaji 6 Nations Floorball Challenge

piatok 30. septembra (9.00): Slovensko - Lotyšsko

piatok 30. septembra (17.00): Slovensko - Nórsko

sobota 1. októbra (9.00): Dánsko - Slovensko

sobota 1. októbra (15.00): Nemecko - Slovensko

nedeľa 2. októbra (9.00): Poľsko - Slovensko

Tréner Radek Mrázek nominoval na 6 Nations Floorball Challenge 20 hráčov, siedmi pôsobia v slovenskej extralige, jedenásti v Česku a dvaja vo Švajčiarsku.

"Čaká nás asi najlepší turnaj celej sezóny, možno zaujímavejší ako samotné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. Súperi majú kvalitu, zápasy budú zaujímavé, každý bude vyrovnaný a náročný.

Očakávam vyrovnané výsledky a pre nás bude turnaj dôležitý najmä z pohľadu pozorovania jednotlivých súperov smerom k MS. Chceme vidieť, ako sú na tom a čo na nich môže fungovať na samotnom šampionáte.

Budeme ako tréneri v úlohe pozorovateľov a na turnaj ideme v plnej sile," uviedol Mrázek na webe Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Na snímke slovenská reprezentácia vo florbale.
Na snímke slovenská reprezentácia vo florbale. (Autor: IFF)

Namiesto Adam Kohúta nominoval do bránky Šimona Melegu.

Na turnaji sa stretnú krajiny, ktoré sú v rebríčku Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) na piatom až desiatom mieste, Slováci sú aktuálne šiesti za Švédmi, Fínmi, Švajčiarmi, Čechmi a Poliakmi.

Na vlaňajšom svetovom šampionáte vo Fínsku obsadili siedmu pozíciu, najlepšiu v histórii. Vo Weissenfelse odohrajú päť zápasov počas troch dní.

Nominácia slovenskej reprezentácie

Brankári: Jakub Klobučník (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Šimon Melega (FaBK ATU Košice)

Hráči v poli: Vladimír Bačinský (ŠK Lido Prírodovedec Bratislava), Michal Dudovič (SV Wiler-Ersigen/Švajč.), Matúš Gajdoš (FBŠ Bohemians Praha), Ronald Gašparík (Panthers Otrokovice), Ladislav Gál (FBC Ostrava), Martin Grlický (Panthers Otrokovice), Šimon Hatala (1. SC Tempish Vítkovice), Samuel Kelemen (Panthers Otrokovice), Jakub Košarišťan (FBC Ostrava), Kristián Kozák (Sparta Praha), Tomáš Kvasnica (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Ladislav Mirt (Grasshoppers AC Uniza Žilina), Michal Miške (Grasshoppers AC Uniza Žilina), Kamil Navrátil (FaBK ATU Košice), Peter Nehila (Panthers Otrokovice/ČR), Michal Pažák (1. SC Tempish Vítkovice/ČR), Lukáš Ujhelyi (UHC Aligator Mallans/Švajč.), Samuel Virga (FBŠ Bohemians Praha)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci sú pred MS v plnej sile, na turnaji budú hrať aj viackrát za deň