Finále Davisovho pohára bez Rafaela Nadala

Rafael Nadal nenastúpi na finále Davisovho pohára.
Rafael Nadal nenastúpi na finále Davisovho pohára. (Autor: SITA AP)
SITA|10. nov 2008 o 19:49

Tenisti Španielska sa musia vo finále Davisovho pohára 2008 reprezentačných tímov mužov v Argentíne (21. - 23. novembra, Mar del Plata) zaobísť bez jednotky svojho družstva.

MADRID. Tenisti Španielska sa musia vo finále Davisovho pohára 2008 reprezentačných tímov mužov v Argentíne (21. - 23. novembra, Mar del Plata) zaobísť bez jednotky svojho družstva i svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie Rafaela Nadala.

Dvadsaťdvaročný Malorčan bude chýbať kapitánovi výberu z Pyrenejského polostrova Emiliovi Sánchezovi pre zranenie pravého kolena. Z rovnakého dôvodu odstúpil víťaz Roland Garros, Wimbledonu i pekinských OH 2008 zo štvrťfinále proti Rusovi Nikolajovi Davydenkovi 31. októbra na halovom turnaji ATP Masters Series v Paríži a necestoval ani na tohtotýždňový "výberový" Tennis Masters Cup do Šanghaja.

Nadal oznámil svoju absenciu v rozhodujúcom súboji o "šalátovú misu" na pondelňajšej tlačovej besede, ktorú zvolal po analýze výsledkov kontroly indisponovanej nohy v Barcelone. "Po dlhej a veľmi pozitívnej sezóne ma mrzí, že musím vynechať hneď dva jej vrcholy - po Šanghaji aj finále Davisovho pohára," uviedol ľavák preslávený neúnavnou defenzívou a pokračoval: "Zažívam zložité obdobie, ale urobil som všetko, čo bolo v mojich silách."

Argentínskymi singlistami by mali byť Juan Martin Del Potro (8. v renkingu ATP) a David Nalbandian (11.). Hostia ešte stále majú k dispozícii siedmich hráčov z hornej päťdesiatky. Najvyššie z nich figurujú David Ferrer (12.), Fernando Verdasco (16.), Nicolas Almagro (19.) a Tommy Robredo (21.), ale bez šance na účasť nie sú ani Feliciano López (31.), skúsený Carlos Moya (42.), prípadne Albert Montanes (46.) či niekdajší prvý muž počítačového poradia Juan Carlos Ferrero (55.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Finále Davisovho pohára bez Rafaela Nadala