Filo o šesť týždňov už v plnom tréningu, možno v Dubnici

SITA|10. júl 2007 o 12:44

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - O osude slovenského futbalového útočníka Michala Fila ml. by sa malo rozhodnúť v utorok 10. júla. Práve do tohto dňa si totiž môže český majster Sparta Praha uplatniť opciu ...

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - O osude slovenského futbalového útočníka Michala Fila ml. by sa malo rozhodnúť v utorok 10. júla. Práve do tohto dňa si totiž môže český majster Sparta Praha uplatniť opciu na 23-ročného kanoniera (nar. 28. 2. 1984). Filo prišiel na Letnú v uplynulej sezóne počas zimnej prestávky zo ZTS Dubnica na hosťovanie s prípadnou opciou na ďalší prestup, no počas celej jarnej časti ročníka 2006/07 laboroval so zraneným kolenom. Ešte v decembri minulého roka sa totiž musel podrobiť operácii pretrhnutého predného krížového väzu v kolene, ktorá ho napokon vyradila na niekoľko mesiacov. "Práve dnes by mali Michalovi vybrať stehy po druhej plastike a potom by po približne šiestich týždňoch mohol začať s plným tréningom. Uvidíme, ako sa Sparta napokon rozhodne. Ak by si neuplatnili spomínanú opciu, od stredy je Filo opäť naším hráčom," povedal riaditeľ dubnického klubu Peter Gergely.

Jedným z hráčov, s ktorými vedenie ZTS do budúcej sezóny nepočíta, je aj skúsený obranca Cyril Špendla, ktorý doplatil na prebudovávanie a omladzovanie dubnického kádra. V uplynulých dňoch ho skúšal druholigový český klub z Jihlavy, no napokon z tohto transferu asi nič nebude. "Podľa mojich informácií tam Špendla neuspel a hľadá si iný angažmán. Rovnako sa aj my stále snažíme nájsť mu nejakého zamestnávateľa," skonštatoval Peter Gergely.

Jednou z možných posíl Považanov sa mal stať Štefan Lalák zo Slovana Dusla Šaľa, ktorého veľmi dobre poznal hlavný kouč Anton Dragúň. "O ňom sme uvažovali ako o alternatíve za Erika Grendela, ktorý mal v tej chvíli namierené do iného klubu. Napokon však u nás zostal a to bol jeden z dôvodov, prečo sme už Laláka nechceli. So Šaľou má navyše ešte jeden rok platnú zmluvu, museli by sme ho teda vykúpiť za väčšie peniaze a to neprichádzalo do úvahy. My preferujeme skôr príchody mladých perspektívnych futbalistov, ktorým sa akurát končí kontrakt," vysvetlil Peter Gergely a zároveň sa vyjadril aj na margo pravdepodobnej brankárskej jednotky Dubnice v novej sezóne: "Dušanovi Pernišovi sa končí u nás hosťovanie zo Žiliny k 31. júlu, máme však veľký záujem na jeho predĺžení. Dúfam, že sa nám to podarí."


Nachádzate sa tu:
Domov