Fergusona rozhorčil Fryersov prestup do Tottenhamu

(Autor: SITA/AP)
SITA|4. jan 2013 o 23:36

Odchovanec United prestúpil z belgického Standardu Liége do Tottenhamu. Ten mal o mladíka záujem už pred rokom, no kluby sa vtedy nedohodli na výške výchovného.

LONDÝN. Tréner futbalistov anglického prvoligového klubu Manchester United Sir Alex Ferguson vyzval vedenie Premier League, aby zablokovalo príchod mladého obrancu Ezekiela Fryersa z belgického Standardu Liége do londýnskeho Tottenhamu Hotspur.

Dvadsaťročný zadák Fryer je odchovancom ManUtd, za ktorý aj nastúpil v šiestich zápasoch.

Platnosť kontraktu mu uplynula spolu so sezónou 2011/2012 a už vtedy zdanlivo smeroval do Tottenhamu, lenže zainteresované strany sa nedohodli na výške kompenzácie za "výchovu" a ľavý obranca napokon putoval mimo Britských ostrovov.

So Standardom podpísal kontrakt na dva roky, už po štvrtine tohto obdobia však okľukou nachádza cestu na londýnsky štadión White Hart Lane, čo funkcionári na Old Trafforde môžu chápať ako neetické.

"Nemôžeme nič robiť, ale myslím si, že nepochybne musíme aspoň prejaviť nespokojnosť s takýmto konaním. Podľa mňa by sa kompetentní mali na to pozrieť," povedal Ferguson pre videosekciu webu Manchestru United a dodal: "Domnievam sa, že tento transfer by mali zaregistrovať až po podrobnom preskúmaní okolností. Možno by preštudovanie záznamov o telefonátoch či emailoch odhalilo celé pozadie tohto príbehu. Nedá mi neskonštatovať, že Tottenham ma sklamal. Neviem, prečo sa dal na takúto cestu. Považujem to za zámerné obchádzanie."

Hovorca Tottenhamu v reakcii na tieto vyhlásenia povedal: "´Zeki´ Fryers bol v lete bez kontraktu. Mali sme oňho záujem, ale nenašli sme spoločnú reč s Manchestrom United ohľadom kompenzácií. Hráč napokon zamieril do Standardu Liége, ktorý uhradil výchovné. Klub však v novembri vyhodil trénera a ´Zeki´ nenašiel miesto v plánoch nového kouča. Navyše, zatúžil po domove. Poskytlo nám to opätovnú príležitosť a na základe mechanizmov solidarity pod hlavičkou FIFA dostane Manchester United 5 percent z transferovej sumy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Fergusona rozhorčil Fryersov prestup do Tottenhamu