Ferguson videl pri vlastnom góle Evansa atak Cissého

(Autor: SITA/AP)
SITA|27. dec 2012 o 15:46

Tréner Manchestru sa dostal do sporu s hlavným rozhodcom, ktorý uznal druhý gól Newcastlu.

LONDÝN. Anglická Futbalová asociácia (FA) nepotrestá trénera Manchestru United Alexa Fergusona za konfrontáciu s rozhodcami.

Sedemdesiatročný škótsky kouč nadával arbitrovi Mikeovi Deanovi, jeho dvom asistentom a štvrtému rozhodcovi počas polčasovej prestávky stredajšieho duelu Premier League Manchester United - Newcastle United (4:3).

Fergusonovi sa nepáčil verdikt hlavného rozhodcu, ktorý uznal druhý presný zásah "strák". Vlastný gól si strelil domáci hráč Jonny Evans, ktorého podľa Fergusona atakoval Papiss-Demba Cissé. Senegalský útočník v tom momente stál v postavení mimo hry.

"Hlavný rozhodca zmenil verdikt svojho asistenta, ktorý signalizoval ofsajd. Povedal, že išlo o vlastný gól. Ak sa na to však pozriete znova, čo rozhodca nemôže, Cissé bol v ofsajde a atakoval Evansa. Ak už toto nie je zasiahnutie do hry, tak čo potom? Myslím si, že ide o zlé rozhodnutie," soptil Ferguson.

FA s Fergusonom nesúhlasila a postavila sa na stranu Deana. "Cissé neodohral loptu ani nezasiahol do hry," píše vrchný orgán anglického futbalu vo svojom vyhlásení s dôvetkom, že útočník Newcastlu neatakoval svojho súpera.

Futbalová asociácia tiež potvrdila, že voči trénerovi "červených diablov" nebude viesť disciplinárne konanie, keďže rozhodca predmetného stretnutia Mike Dean v zápise nespomenul konflikt s Fergusonom.

Stredajšie víťazstvo Manchestru United znamená, že zverenci Alexa Fergusona majú na čele tabuľky už 7-bodový náskok. Mestský rival a obhajca titulu Manchester City totiž prehral v Sunderlande 0:1 gólom Adama Johnsona a momentálne má skôr prácu s odrážaním náporu tretej Chelsea.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson videl pri vlastnom góle Evansa atak Cissého