Ferguson a Giggs s oceneniami pre najlepších

SITA|15. máj 2012 o 22:09

Aspoň nejakej útechy sa dočkali priaznivci anglického futbalového klubu Manchester United po tom, čo stratili anglický ligový titul v posledných minútach záverečného kola tamojšej najvyššej súťaže.

LONDÝN. Futbaloví odborníci zvolili kouča "červených diablov" Alexa Fergusona za najlepšieho trénera novodobej histórie súťaže a waleského reprezentanta Ryana Giggsa za najlepšieho hráča uplynulých dvadsiatich rokov.

Sedemdesiatročný Ferguson, ktorý získal s tímom United počas dvadsiatich sezón ligový primát dvanásťkrát, sa na odovzdávaní cien nezúčastnil, Giggs sa na ceremónii vyjadril aj k mestskému rivalovi a úradujúcemu majstrovi krajiny Manchesteru City.

"Všetci sme si všimli, že City sú v posledných ročníkoch stále silnejší. Je len na nás, aby sme sa pokúsili vybojovať si titul späť v budúcej sezóne," vyhlásil tridsaťosemročný stredopoliar na margo víťaza Premier League.

Ligové prvenstvo v tomto ročníku patrí hráčom Manchestru City, ktorí v nedeľňajšom záverečnom 38. kole Premier League zdolal Queens Park Rangers dvoma gólmi v nadstavenom čase 3:2. V tabuľke tak odrazili útok mestského rivala United, ktorý tiež zvíťazil - v Sunderlande 1:0. Oba tímy nazbierali zhodný počet 89 bodov.

"The Citizens", ktorí sa naposledy tešili z titulu ešte v roku 1968, však mali lepšie skóre - 93:29 (United 89:33). Práve celkové skóre je v tejto súťaži prvým kritériom pri zhodnom počte bodov dvoch alebo viacerých tímov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson a Giggs s oceneniami pre najlepších