Fenerbahce získalo 17. turecký titul v histórii

SITA|14. máj 2007 o 14:18

ISTANBUL 14. mája (SITA) - Už aj v tureckej najvyššej futbalovej súťaži je rozhodnuté o držiteľovi majstrovského titulu v sezóne 2006/07. Sedemnástykrát v histórii ho získali hráči Fenerbahce Istanbul, ...

ISTANBUL 14. mája (SITA) - Už aj v tureckej najvyššej futbalovej súťaži je rozhodnuté o držiteľovi majstrovského titulu v sezóne 2006/07. Sedemnástykrát v histórii ho získali hráči Fenerbahce Istanbul, ktorí síce vo víkendovom stretnutí 32. kola Superligy len remizovali na domácej pôde s Trabzonsporom 2:2, ale ich najväčší rival Besiktas Istanbul prehral v Bursaspore 0:3. Zverenci brazílskeho trénera Zica majú dve kolá pred koncom aktuálnej sezóny na čele tabuľky šesťbodový náskok pred Besiktasom a keďže v ich prospech hovoria vzájomné zápasy, už ani dve víťazstvá aktuálne druhého tímu v kombinácii s dvoma prehrami Fenerbahce nemôžu nič zmeniť na treťom majstrovskom titule za posledné štyri sezóny. Zicovi sa podarilo napodobniť krajanov Didiho a Carlosa Alberta Parreiru, ktorí vyhrali s Fenerbahce domácu najvyššiu súťaž v 70-tych, resp. 90-tych rokoch. "Obaja otvorili Brazílčanom dvere do tohto klubu. Titul sme získali vďaka našej tvrdej a poctivej práci. Hráči si verili a aj napriek tomu, že sme mali zopár ťažších momentov, dokázali sme ich prekonať," povedal brazílsky kouč.


Aktuálna situácia na čele tabuľky tureckej Superligy (dve kolá pred koncom sezóny): 1. Fenerbahce 64 bodov - istý majstrovský titul, 2. Besiktas 58, 3. Galatasaray 56.


Nachádzate sa tu:
Domov