Fenerbahce zahodilo tri šance postúpiť, penaltu nedal aj Škrtel

(Autor: Twitter)
SITA|18. máj 2017 o 11:25

Fenerbahce nepostúpilo do finále Tureckého pohára.

ISTANBUL. Fenerbahce Istanbul si nezahrá vo finále Tureckého pohára. V stredajšej semifinálovej odvete tamojšej pohárovej súťaže nestačil na mestského konkurenta Basaksehir, ktorému podľahli až v rozstrele zo značky pokutového kopu (9:10).

Obidve semifinálové stretnutia sa v riadnom hracom čase skončili remízou 2:2, a tak sa muselo rozhodnúť až v jedenástkovej lotérii.

Je to pre nás smutný výsledok. Bolo to náročné stretnutie. Utvorili sme si veľa príležitostí a v rozstrele sme trikrát nevyužili šancu rozhodnúť.


Dick Advocaat, tréner Fenerbahce

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý odohral celý zápas a dostal žltú kartu, mohol v ôsmej sérii rozhodnúť o postupe svojho tímu, no jeho pokus k ľavej žrdi vystihol gólman Volkan Babacan.

Definitívu priniesla až 13. séria, po ktorej sa Basaksehir tešil z premiérového postupu do finále Tureckého pohára od sezóny 2010/2011.

Vtedy ešte pod názvom Istanbul Büyüksehir Belediyespor podľahol Besiktasu, tentoraz sa stretne s Konyasporom. Tréner Fenerbahce Dick Advocaat po zápase ľutoval, že jeho zverenci nevyužili možnosť preniknúť do finále.

"Je to pre nás smutný výsledok. Bolo to náročné stretnutie. Utvorili sme si veľa príležitostí a v rozstrele sme trikrát nevyužili šancu rozhodnúť. Pri jedenástkach potrebujete aj šťastie, ale aj tak - nemalo sa nám to stať," cituje oficiálna stránka Fenerbahce slová 69-ročného Holanďana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fenerbahce zahodilo tri šance postúpiť, penaltu nedal aj Škrtel