FC Sydney s Hološkom prežíva skvelú sezónu a prekonáva rekordy

(Autor: Twitter)
SITA|29. mar 2017 o 16:45

Klub zo Sydney sa stal suverénnym víťazom základnej časti austrálskej A-League. Teraz ho čaká play-off.

SYDNEY. Futbalisti FC Sydney aj so slovenským útočníkom Filipom Hološkom po triumfe v základnej čast austrálskej A-League poškuľujú po absolútnom prvenstve a víťazstve v play-off. Hráči Sydney mali istotu Premiers' Plate po sobote a oslávili to nedeľňajším hladkým triumfom 3:0 na pôde mužstva Perth Glory.

Sydney vyťažilo z doterajších 24 kôl ligovo rekordných 59 bodov a pred najbližším prenasledovateľom Melbourne Victory má nedostihnuteľný 14-bodový náskok.

Pevne verím, že sa mi ešte podarí streliť zopár gólov. V prvom rade ma však teší, že sme dosiahli veľký úspech v podobe víťazstva v základnej časti. Premiers' Plate je prestížne ocenenie.


Popis a autor citácie

Do konca zostávajú tri zápasy.

Do play-off postúpi šesť z desiatich účastníkov a Sydney začne až v semifinále (29. apríla) - rovnako ako druhý klub po základnej časti.

Ide o priepastný rozdiel oproti vlaňajšku, keď FC Sydney obsadil v základnej časti siedme miesto a neprenikol do play-off.

"Urobíme všetko pre to, aby sme sa stali absolútnymi šampiónmi. Víťazstvo v dlhodobej súťaži nám dáva výhodu domáceho prostredia v semifinále i prípadnom finále," uviedol 33-ročný Piešťanec pre web svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency.

"Určite príde plný štadión, veď po minulom roku sú naši fanúšikovia hladní po úspechu. Verím, že ich nesklameme," dodal Filip Hološko.

Dlhoročná súčasť slovenskej reprezentácie Hološko prispel v tejto sezóne siedmimi ligovými gólmi. Jeden pridal v národnom pohári.

Bývalý hráč tureckého Rizesporu, Besiktasu Istanbul, Manisasporu či Slovana Liberec vlani v A-League nastrieľal desať gólov a bol najlepším kanonierom klubu.

"Pevne verím, že sa mi ešte podarí streliť zopár gólov. V prvom rade ma však teší, že sme dosiahli veľký úspech v podobe víťazstva v základnej časti," doplnil Hološko, ktorému po sezóne vyprší kontrakt so súčasným zamestnávateľom.

"Premiers' Plate je prestížne ocenenie, ale ešte väčšiu váhu má, samozrejme, víťazstvo v play-off, ktoré je pre nás ďalšou výzvou."

Takýto gól za FC Sydney strelil Filip Hološko pred pár dňami.

FC Sydney prekonal pri spanilej jazde základnou časťou spolu s bodovým aj iné rekordy. Má istotu, že ako prvý tím v histórii bude figurovať na líderskej pozícii od prvého do posledného kola. Už teraz má na svojom konte najviac víťazstiev (18) aj duelov s čistým kontom (14), podotkol web Football Service Agency.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»FC Sydney s Hološkom prežíva skvelú sezónu a prekonáva rekordy