FC Sevilla víťazom Kráľovského pohára

TASR|24. jún 2007 o 09:10

Madrid 24. júna (TASR) - Futbalisti španielskeho FC Sevilla korunovali najúspešnejšiu sezónu v klubovej histórii triumfom v Kráľovskom pohári. Andalúzsky ...

Madrid 24. júna (TASR) - Futbalisti španielskeho FC Sevilla korunovali najúspešnejšiu sezónu v klubovej histórii triumfom v Kráľovskom pohári. Andalúzsky tím v sobotňajšom finále zvíťazil nad Getafe 1:0 zásluhou svojho najlepšieho strelca Frederica Kanoutého, ktorý sa po chybe obrany súpera presadil v 11. minúte.

Pre reprezentačného útočníka Mali sa zápas na madridskom štadióne Bernabeu napokon skončil predčasne, keď ho za oplácanie rozhodca v 89. minúte vylúčil. "Začíname si zvykať na vyhrávanie trofejí a je to niečo úžasné," povedal obranca Daniel Alves, ktorý si odskočil na finále z prípravného kempu brazílskej reprezentácie vo Venezuele.

Sevilla odštartovala sezónu víťazstvom nad FC Barcelona v európskom Superpohári a v máji obhájila titul v Pohári UEFA po finálovom triumfe nad Espaňolom. V priebehu 13 mesiacov získal klub až štyri trofeje.

finále:

Madrid:

FC Sevilla - Getafe 1:0 (1:0)

Gól: 11. Kanouté, ČK: 89. Kanouté, 80.000 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov