Brandáriz nastúpil podľa pravidiel, Barcelona ostáva v Copa del Rey

FC Barcelona. (ilustračný obrázok)
FC Barcelona. (ilustračný obrázok) (Autor: TASR/AP)
SITA|18. jan 2019 o 17:20

Katalánsky klub môže naďalej pomýšľať na obhajobu prvenstva v Španielskom pohári.

MADRID. Španielsky futbalový klub FC Barcelona môže naďalej pomýšľať na obhajobu prvenstva v tamojšej pohárovej súťaži Copa del Rey 2018/2019.

Sudkyňa Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) Carmen Pérezová v piatok popoludní zamietla sťažnosť funkcionárov klubu Levante UD, ktorí štart mladého obrancu Juana Brandáriza v minulotýždňovom úvodnom osemfinálovom dueli tejto súťaže medzi uvedenými mužstvami označili za neoprávnený.

Predstavitelia klubu z predmestia Valencie argumentovali tým, že spomenutý hráč nemal nastúpiť pre trest za žlté karty, ktoré nazbieral v ligových dueloch za barcelonské treťoligové "béčko", a dištanc sa podľa nich vzťahoval aj na A-mužstvo vrátane zápasov Copa del Rey.

Odvolávali sa pritom na článok 56.3 disciplinárneho poriadku, podľa ktorého "hráč rezervného tímu nesmie nastúpiť za A-mužstvo, kým si neodpyká trest v súťaži, na ktorú sa sankcia vzťahuje", čo by znamenalo, že Brandáriz nastúpil za "áčko" skôr, než sa zbavil dištancu v treťoligovom B-mužstve.

Sudkyňa RFEF však týmto argumentom nevyhovela a rozhodla, že FC Barcelona postupoval v súlade s pravidlami.

Levante sa ešte môže voči verdiktu odvolať na príslušnom výbore RFEF alebo aj na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Brandáriz nastúpil podľa pravidiel, Barcelona ostáva v Copa del Rey