Favoritky v Courcheveli pohoreli, nedokončila ani Zuzulová

Veronika Zuzulová.
Veronika Zuzulová. (Autor: SITA)
SITA|21. dec 2010 o 10:38

Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová nedokončila 1. kolo slalomu Svetového pohára 2010/11 alpských lyžiarok vo francúzskom Courcheveli.

COURCHEVEL. Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová nedokončila 1. kolo utorkového slalomu Svetového pohára 2010/11 alpských lyžiarok vo francúzskom Courcheveli.

Zuzulovú ešte v hornej časti trate po niekoľkých sekundách zastavil nepopulárny “špicar”, čiže neobídenie jednej z bránok správnym spôsobom oboma lyžami.

Dvadsaťšesťročná Zuzulová, ktorá štartovala s číslom 20, mala v treťom slalome sezóny vysoké ambície, keďže v úvodných dvoch podujatiach vo fínskom Levi a americkom Aspene nazbierala s vysokými štartovými číslami dovedna 74 bodov a v priebežnom hodnotení najtočivejšej disciplíny jej pred Courchevelom patrila 6. priečka.

Okrem slovenskej reprezentantky nedokončili 1. kolo náročného slalomu s množstvom zatvorených bránok v Savojských Alpách ani ďalšie spolufavoritky vrátane Nemky Marie Rieschovej, Američanky Lindsey Vonnovej a Švédky Anje Pärsonovej. Celkovo z úvodnej štyridsiatky štartujúcich pretekárok nedošlo do cieľa až štrnásť.

Najlepší čas dosiahla skúsená Fínka Tanja Poutiainenová, ktorá o 11 stotín sekundy predstihla Rakúšanku Marlies Schildovú a o 37 stotín Francúzku Nastasiu Noensovú.

Prvé kolo ešte pokračuje, na rade je posledných 10 pretekárok zo štartovej listiny, ale poradie na vrchných priečkach by sa už nemalo meniť. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších je na programe od 13.00 h.

Výsledky:

Slalom žien SP - 1. kolo: 1. Tanja Poutiainenová (Fín.) 48,27 s, 2. Marlies Schildová (Rak.) +0,11, 3. Nastasia Noensová (Fr.) +0,37, 4. Tina Mazeová (Slovin.) +0,66, 5. Manuela Moelggová (Tal.) +0,83, 6. Kathrin Zettelová (Rak.) +0,87,…Veronika Zuzulová (SR) nedokončila 1. kolo

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Favoritky v Courcheveli pohoreli, nedokončila ani Zuzulová