Falter prestúpil zo Skalice do Nižného Novgorodu

Martin Falter
Martin Falter (Autor: sita)
SITA|29. nov 2009 o 15:15

Český hokejový brankár Martin Falter opúšťa HK 36 Skalica a mieri do tímu ruskej KHL Torpedo Nižnyj Novgorod.

NIŽNYJ NOVGOROD.

Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy má problémy s brankármi, keďže Rakúšan Bernd Brückler bude pre potrhané postranné väzy v kolene pauzovať až pol roka a zdravotné patálie trápia aj Jevgenija Lobanova.

"Zástupcovia Torpeda mali o Martina veľký záujem. So Skalicou sa dohodli na jeho uvoľnení, slovenský klub vyšiel Falterovi v ústrety. V Skalici vedia, že je to pre Martina veľká šanca," povedal pre hokej.cz hráčov zástupca Vladimír Vůjtek mladší zo spoločnosti Eurohockey Services.

Falter bol už v minulosti v Nižnom Novgorode na skúške, 26-ročný brankár upútal skautov Torpeda ešte počas pôsobenia v Liptovskom Mikuláši. K dohode vtedy nedošlo. Terajšie rokovania boli veľmi intenzívne. Falter nabral smer Rusko v sobotu.

"Mal by sa pripojiť čo najskôr, je to preňho veľká šanca, čo brali do úvahy aj v Skalici.Ponuka z KHL neprichádza každý deň," dodal pre hokej.cz Vůjtek. Falter by mohol za Torpedo nastúpiť prvýkrát už v nedeľu proti Magnitogorsku. V Nižnom Novgorode sa stretne s ďalšími Čechmi Angelom Krstevom, Jaroslavom Bednářom a Pavlom Brendlom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Falter prestúpil zo Skalice do Nižného Novgorodu