MMA mu učarovalo po prvom zápase. Tunisan Smaali má na Fabriqu veľkú šancu ukázať sa

SvetMMA|28. aug 2023 o 16:36

Viera a rodina, to sú tie najdôležitejšie veci v živote, hovorí talentovaný mladík.

TRNAVA. Na treťom podujatí slovenskej organizácií zmiešaných bojových umení Fabriq MMA ho čaká dôležitý duel. Tunisan Samir Smaali, ktorý žije na Slovensku, sa na turnaji v amatérskom zápase stretne s Marekom Neštrákom.

Pre Smaaliho pôjde o jubilejný desiaty duel, do tejto chvíle má v oktagone na konte šesť víťazstiev a tri prehry.

V rozhovore pre MaxMMA sa Samir rozpovedal o svojich začiatkoch v MMA ale aj cieľoch v živote.

Dvadsaťštyriročný zápasník mal však pred MMA sľubne rozbehnutú futbalovú kariéru.

„Futbal som mal rád a šiel mi. Hral som v Trnave za Spartak, mal som taktiež ponuky zo zahraničia. Stále som však cítil, že to proste nie je ono. Keď som mal asi osemnásť rokov a už sme boli presťahovaní na Slovensku, kamarát mi povedal o MMA gyme v Šali.

Vedel som, že to mám v sebe. Už predtým som si raz za čas chodil zabúchať do posilňovne. Zavolal ma na tréning a keďže ma to dlhodobo lákalo, povedal som si, že to skúsim,“ skonštatoval.

Debut si Smaali vyskúšal už po pár týždňoch trénovania. Súpera Vladimíra Štefanoviča zdolal na high kick. Odvtedy si ho zmiešané bojové umenia získali.

Ani neviem ako, ale vyhral som. Dal som high-kick a chalan z ničoho nič padol. Nevedel som, čo sa deje, či som spravil niečo dobré alebo zlé. Takto som sa dostal k MMA.

Vedel som, že toto je proste pre mňa. Odvtedy trénujem každý jeden deň. Medzitým som však bol vo Viedni, kde to bolo o čosi menej intenzívne, pretože som pracoval. Musel som zarobiť na prípravu a podobne. Na Slovensko som sa vrátil pred dvoma rokmi a už tým jednoducho žijem.

Napriek všetkému však Smaali opisuje dôležitosť rodiny a viery vo svojom živote.

„Boh a rodina, nič viac. U nás je to najdôležitejšia vec na svete. V Šali máme mešitu, s otcom tam v piatky chodievam. Dodržiavam aj ramadán. Absolvoval som už počas toho aj prípravu.

Je to veľmi ťažké, keď človek celé dni nemôže piť ani jesť. Dokonca ani žiadna žuvačka, môžem si iba prepláchnuť ústa a makať ďalej,“ zakončil talentovaný bojovník.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»MMA mu učarovalo po prvom zápase. Tunisan Smaali má na Fabriqu veľkú šancu ukázať sa