Fabregas v lete do Barcelony neprestúpi, tvrdí šéf Arsenalu Hill-Wood

TASR|14. apr 2010 o 17:03

Predseda anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Peter Hill-Wood povedal, že FC Barcelona sa nebude v lete snažiť získať kapitána kanonierov Cesca Fabregasa.

LONDÝN. Šéf Arsenalu to uviedol napriek tomu, že španielskeho kreatívneho stredopoliara jeho materský klub viackrát v prebiehajúcej sezóne kontaktoval.

"Na túto tému sme so zástupcami Barcelony viedli privátne rozhovory a dostali sme ubezpečenia na najvyššej úrovni. Arsenal neočakáva, že táto dohoda bude porušená. Zástupcovia Barcelony povedali, že toto leto o neho nemajú záujem," citujú Hill-Wooda anglické média.

Hill-Wood dodal, že konverzácia na tému Fabregas prebehla nedávno 6. apríla pri príležitosti štvrťfinále Ligy majstrov medzi Arsenalom a Barcelonou. Vedenie londýnskych kanonierov, tak chcelo ukončiť medializované špekulácie o letnom odchode 22-ročného Fabregasa. Podľa Hill-Wooda komplikuje Fabregasov návrat na Nou Camp aj fakt, že v drese španielskeho majstra hrávajú na rovnakých postoch hráči s podobným herným prejavom - Andres Iniesta a Xavi.

"Ak mám byť úprimný, tak som si nie celkom istý, či by sa Fabregas vôbec v tíme Barcelony presadil. Potrebujú ho vlastne oni? Domnievam, že ani nie. Takže nás ich aktuálny nezáujem ani neprekvapuje," dodal Hill-Wood.

Trochu odlišný názor na vec má hviezda v službách FC Barcelona Lionel Messi. Dvadsaťdvaročný Argentínčan by Fabregasa v katalánskom tíme privítal. "Cesc má navždy Arsenal vo svojom srdci, ale v jeho krvi koluje barcelonská krv. Aj on chce získať vo futbale najvyššie ocenenia a ja očakávam, že sa mu to podarí práve s Barcelonou," skonštatoval Messi.

Fabregas, ktorého získal Arsenal ako 15-ročného futbalistu, pôsobil na Nou Campe od svojich 10 rokov. Barcelona neskôr podala aj sťažnosť na FIFA, že anglická strana získala neplnoletého hráča. Výsledkom bolo finančné vyrovnanie, pričom do Barcelony vtedy prišiel z Arsenalu aj holandský obranca Giovanni van Bronckhorst. V súčasnosti má Fabregas na štadióne Emirátov platnú zmluvu do roku 2014.

"Neviem, kedy sa tak presne stane, ale očakávam, že raz sa spolu stretneme v drese Barcelony. Som si istý, že Arsene Wenger a Cesc majú vzťah, aký panuje medzi otcom a synom. Viem, že má špeciálny vzťah aj s fanúšikmi Arsenalu," poznamenal Messi a dodal: "Ak vyrastáte v klube, tak sa z toho stáva viac ako iba klub. Tréneri, hráči, ľudia v klube, tí všetci sa zrazu stávajú vašou futbalovou rodinou. A práve Barcelona je jeho mestom, je to klub pre neho a pre jeho rodinu. Existuje len málo hráčov, ktorí ešte môžu niečo dať súčasnej Barcelone, ale Cesc je rozhodne jedným z nich."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Fabregas v lete do Barcelony neprestúpi, tvrdí šéf Arsenalu Hill-Wood